• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Peygambere Bir Sadakat da Selam Der`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hilvan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ABD`de çevrilen ve Hz Muhammed`e (sav) hakaret içeren filmi, saat 13.30`da PTT binasın önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.
 
Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkan yardımcısı Bedih Çiftçi, Amerika ve Siyonist İsrail`in hakaret içeren bu filme destek verdiklerini hatırlatarak, "Yüce Merhamet peygamberine iftira atanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.
 
Mısır, Libya, Tunus`un Zaferi ABD`yi Kaygılandırmıştır
Son dönemlerde Mısır, Tunus, Libya gibi bazı ülkelerde Müslümanların kazanımları emperyalist devletlerin ve Siyonist rejimin uykusunu kaçırdığını belirten Çiftçi, "Bu ülkelerde meydana gelen gelişmelerin zalimlerin istedikleri yönde gitmemesi, onları kaygılandırmaktadır.
 
ABD ve Avrupa İslam`a ve değerlerine yapılan iğrenç saldırıları ifade özgürlüğü adı altında meşru görürken, çıkarları ve kendi değimlerince hayat tarzları için bir tehlike gördüklerinde ilkeleri yakıp yıkmaktan ve yüz binlerce masum insanın kanına girmekten çekinmemektedirler. Çağdaş haçlı seferlerini başlatarak Afganistan, Irak, Somali, Çeçenistan vb birçok Müslüman ülkede çoluk çocuk demeden Müslümanları katledip evlerini yıkmakta, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını talan etmektedirler.
 
Öte yandan tarihten beri fitne ve fesat kaynağı olan ve Kuran`da Hz. Davut ve Hz. İsa (a.s.) diliyle lanetlenenler bu alçakça saldırının arkasında yer almış maddi ve manevi yardımda bulunmuşlardır. Kendi varlıklarını diğer milletlerin bölünmüşlük ve parçalanmışlık içinde olmasına bağlayan ve bu yolda hiçbir fitne ve fesattan geri kalmayan bu lainler bu şekilde yeryüzünde Müslümanların Hıristiyanlarla arasında kargaşa çıkararak bu yolla insanlığa üstünlüklerini sağlamaya çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.
 
Hz. Muhammed`e Savaş Açanlar Kaydetmiştir
"İslam düşmanları iyi bilsinler ki Hz. Muhammed (s.a.v.) ile savaşanlar hep kaybetmiştir ve bugün de O`nun (s.a.v) yolunda giden Muhammedilere karşı kaybedecektir" diyen Çiftçi açıklamasını şöyle sürdürdü. "Dünya Müslümanları bugün Hz. Peygambere gerçek manada ümmet olma bilinciyle biatini yenilemektedir. Ve bizler de lebbeyk ya Resulallah, lebbeyk ya Hebiballah, leybbeyk ya Nebiyallah diyerek biatimizi, bağlılığımızı tazeliyoruz.
 
Ya Resulallah! Eğer çağdaş Ebu Cehiller, insanlığın kanını emen günümüzün zalim Firavunları sana ve getirdiklerine saldırırlarsa Allah`a yemin ederiz ki, seni canımızdan, anne ve babamızdan, çocuklarımızdan, mallarımızdan daha fazla savunacak, Ensar ve Muhacirin yaptığı gibi gerekirse seve seve yolunda can verip onların yazdığı gibi bir destan yazacaklarını" söyledi.
 
Açıklama sırasında kalabalık, sık sık tekbir ve salavat sesleriyle Resule olan sevgisini gösterdi. Yapılan duanın ardından halk, sessiz bir şekilde dağıldı.
(Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir