• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Açlık Greve Başlayan Çeçen Mülteciler Baskı Görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış haberler servisi-Riyad Makaev

Magas-Doğruhaber. İnguşetya`nın Karabulak kenti Promjilbaz kampında yaşayan Çeçen mülteciler, Çeçenistan ve İnguşetya yönetimleri tarafından baskı gördüklerini ifade ediyorlar.

Adının açıklanmasını istemeyen Çeçenistanlı mülteci kadın "Son 2-3 gün içinde Çeçenistan`ın başkenti Caharkale`nin Zavodski, Oktyabrski ve Leninski bölge başkanları kampı ziyaret etti. Açlık grevine katılmamamız ve gürültü koparmamamız için bizi ikna etmeye çalıştılar. Açık bir şekilde gürültü koparırsanız ‘güç kullanırız` dediler” açıklamasında bulundu.

Mülteci kadının ifadesine göre, 19 Eylül`de kendilerini Oktyabrski idaresi çalışanları olarak tanıtan kişiler, Caharkale`de üç odalı yarı yıkık bir evde 12 kişi yaşayan Mahogov ailesine İnguşetya`daki yakınlarını yanlarına almaları söylediler.

Kamp sakinlerinden Asya Hadiosova da Karabulak emniyet müdürü tarafından baskı gördüklerini söyledi: "Aralarında belediye başkanı ve emniyet müdürünün de bulunduğu kişiler kampa geldi. Emniyet müdürü kamptaki kadınlara, açlık grevi yapılırsa ‘temizlik operasyonu` yapacaklarını söyledi. Açık bir şekilde ‘Size söylüyorum kurbanlar olacak! Bizim topraklarımızda açlık grevi yapılmamalı!` dedi”

Bu haberler de ilginizi çekebilir