• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Roboski İçin Adalet İçin Bir Hafta Nöbetteyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Roboski`de gerçekleşen katliamın 9 ayına girmesi münasebetiyle Mazlum Der Diyarbakır Şubesi bir basın açıklaması düzenleyerek, \"Bugün bir katliamın yani,\"Devlet vatandaşını bombalar mı?\" Türkiye`de adalet var mı? sorularının cevaplarının 9.ayı ve 270.günü\" ne girdiği hatırlatıldı.

 

Mazlum Der Diyarbakır Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Abdurrahim Ay, \"Taze canların, isimsiz bedenlerin otopsileri yapılırken `Hataen olmuştur, kimseyi tutuklamayacağım` diyen savcıya rağmen halen adalet bekliyoru\" dedi.

 

Ay, Roboski için \"Onlar figüranlardı\" diyenlere inat acılarının ilk günkü tazeliğiyle adalet beklediklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı`nı ve bağımsız yargıyı acıların bir nebze olsun dinmesi için göreve çağırdı.

 

Ay, son olarak, \"Bizler, vicdani, insani ve İslami sorumluluğumuz gereği failler tespit edilen mağdurlardan açıkça özür dilenene ve adalet tecelli edene kadar; `Yatıp kalkıp Uludere diyorsunuz` diyenle inat bir hafta boyunca burada, unuttursak kalbimiz kurusun, yatıp kalkıp Roboski diyeceğiz\" diyerek basın açıklamasını bitirdi. (Fikret Kavgalı-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir