• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Viranşehirliler ABD ve İsrailli Lanetlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir`de faaliyette bulunan Cami Der düzenlediği basın açıklamasıyla Hz Peygambere(sav) yapılan hakareti kınadı.
Cuma namazı çıkışında Cami Der önünde bir araya gelen vatandaşlar İsrail ve ABD`yi lanetlediler.

 

Viranşehir Cami Der adına basın açıklamasını Lütfü Tekin okudu, 11 Eylül gerekçe gösterilerek, İslam dünyasına yönelik başlatılan işgal ve baskılar bütün hızı ile sürerken yeni bir tahrikle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Tekin, filmin yapımcısının söz konusu filmi siyasi tutumu nedeniyle yaptığını, utanmadan, açıkladığını ifade etti.

 

Siyonizm ve haçlı ittifakının İslam coğrafyasına saldırmak için bahaneler üretmeye çalıştığını ifade dile getiren Tekin açıklamalarına şöyle devam etti: \"Peygamberimiz ( SAV) üzerinden İslam`a saldırarak; yeni işgaller için siyasi, askeri, sosyolojik ve psikolojik zemin hazırlamaya çalışmakta, İslam âlemini aşağılamakta ve bulduğu her fırsata kinini kusmaktadır. Siyonizm, bu film ile Müslümanlar ile Hıristiyanlar arsında çatışmaların çıkmasını tasarlamakta ve haçlı zihniyeti de buna zemin hazırlamaktadır.\"

 

\"İslam âlemi, bu alçak saldırı nedeni ile meydanlara inmiş olmasına rağmen sözde İslam ülkeleri yöneticilerin suskunluğu ve tepkisizliği kahredici ve bir o kadarda düşündürücüdür.\" Diyen Tekin, \"Ülkemizde yaşayan Müslümanların tepkilerinin cılız çıkması, bizleri üzmektedir. Bu tepkisizlik, yılardır ülkemizde uygulanan diyalog ve ılımlı İslam projesinin sonucu veya zarardan başka bize bir getirisi olmayan müttefikliğin-dostluğun gereğidir.\" şeklinde konuştu.
Hükümete seslenen Tekin, ABD üstlerinin kapatılmasını, NATO` dan çıkılmasını, Avrupa Birliği`nden vazgeçilmesini istedi.

 

İslami camialara da birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Tekin, bütün Viranşehir halkını Diyarbakır`da düzenlenecek Hz Peygambere(sav) Sadakat Mitingi`ne davet etti.
Sık sık tekbirlerin ve salâvatların getirildiği kitlesel basın açıklaması sorunsuz bir şekilde sona erdi.
(Sabri Acet-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir