• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
Beslenme Çantanda Neler Var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Baran / doğruhaber

Günün büyük bir bölümünü okulda geçirecek olan öğrencilerin, derslerinde başarılı olabilmeleri için aldıkları gıdanın da büyük önemi vardır. Bu nedenle hem bedensel hem de zihinsel enerji için dengeli, sağlıklı bir beslenme planı yapılmalıdır. Özellikle imkân varsa kahvaltıda taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu, yumurta, süt, peynir, zeytin yer almalıdır.

ÇOCUĞUNUZUN DAMAK ZEVKİ GELİŞSİN
Ebeveynler çocuklarının damak tatlarını küçük yaşlarında sağlıklı seçeneklere yönlendirmelidir. Özellikle öğrencisi olan veliler çocuklarını çikolata, bisküvi, hamburger, cips, kola gibi zararlı seçeneklerden uzak tutmaları gerekiyor. Çocukların damak tatlarına uygun daha sağlıklı seçenekler sunulması gerekir. Bu nedenle beslenme çantaları boş bırakılmamalıdır. Mutlaka sağlıklı yiyecek ve içecekler tercih edilmelidir. 5- 13 yaş grubu çocukların sağlıklı büyüme ve gelişim sağlamaları için beslenme çantaları büyük önem taşımaktadır.

SAĞLIKLI BESLENME ÇANTASI NASIL OLMALIDIR

“Kutu süt (200 ml),kutu ayran(150gr), kutu (%100) meyve suyu (200ml), karışık meyveli kuruyemiş (çekirdekli siyah üzüm, kuru dut, badem, fındık, fıstık, kuru kayısı, kuru incir, leblebi), taze meyve, annenin yaptığı ev kurabiyesi, poğaçası ve sandviç olmalıdır. Beslenme çantası içerisinde hazır gıdalar değil, evde hazırlanmış gıdalar konulmalıdır. Çocuk sabah uyandığında mutlaka sabah kahvaltısı yaptıktan sonra okula gitmelidir. Beslenme çantasında en önemlisi olan su unutulmamalı, mutlaka konmalıdır. Beslenme çantasındaki en önemli grup süt ve süt ürünleridir. Beslenme çantasında uzun ömürlü UHT sütleri tercih edilmelidir. Çünkü bu sütler kutuları açılmadığı sürece oda sıcaklığında da güvenle saklanabilirler. Çocukların özellikle kemik ve diş sağlığı, büyüme ve gelişme, dokuların onarımı, sinir ve kasların düzenli çalışması, vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir.

İLKOKUL ÇOCUKLARI ORTALAMA 9 SAAT UYUMALI
Çocukların gelişimini ve derslerindeki başarılarını en az beslenme kadar etkileyen diğer faktör ise uykudur. Çocuğun yatış saati 21.00–22.00’yi geçmeyecek şekilde en az 9 saat olmalıdır. Uyku sırasında karnı tok, odası karanlık ya da ışıksız olmamalı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir