• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`te Miting Gibi Basın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis`te faaliyette bulunan Best Der tarafından organize edilen kitlesel basın açıklamasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 
Cuma namazından sonra yapılan basın açıklamasında alana toplanan vatandaşlar sık sık tekbir getirdi. Hz. Peygambere(sav) salavatlar getiren halk ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı. "Lebbeyk Ya Resulullah" diyen Bitlisliler Peygambere(sav) sadakatlerini bir kez daha gösterdi.
 
Merkez Ulucamii önünde gerçekleşen basın açıklamasını Best Der Başkanı Cengiz Karakaya okudu.
 
2005 yılında Danimarka`daki bir gazetede Resulullaha(sav) hakaret eden karikatürlerin yayımlandığını ve ABD`de bir papaz tarafından Kur`anı Kerim`in yakıldığını hatırlatan Karakaya şu açıklamalarda bulundu:
"Son olarak yaklaşık on gün önce Domuz ve Maymunların torunlarından birinin yönetmenliğini yaptığı, aynı familyadan kişilerin ve kıskanç, azgın Hristiyan Kıptilerin finansörlüğünü yaptığı ve bazı yerli işbirlikçi ahmakların sanat dediği, içeriği tamamıyla hayâsızlık ve hakaret dolu olan bir film çevrilmiştir.
 
Bu yapılanlar, Mekkeli müşriklerin ve Medineli Yahudilerin peygamberimize yaptığı iftira ve hakaretlerin aynısıdır. O gün bunları yapanlar nasıl Allah`ın lanetine uğramışsa bugün de tüm Müslümanların ve vicdan sahibi insanların lanetine uğrayacaklardır."
 
Bu türden Çirkin eylemlerini Müslümanların kenetlenmesine neden olacağını ifade eden Karakaya, "Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olacaktır. İslam düşmanlarına verilecek en güzel tepki Efendimiz (s.a.v.)`in sünnetini yaşamak ve yaşatmak, O`nun ve sahabelerinin kutlu yolunu takip etmektir.
 
Yapılan bu alçakça saldırılar bütün Müslümanların İslam`a ve onun kutlu peygamberine olan bağlılığını artırmakta ve dünya Müslümanlarının vahdetini sağlamaktadır." dedi.
 
Program yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir