• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan Gündeme İlişkin Açıklamalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`Oslo`dan sonra ne oldu, çıkın anlatın`

 

Partisinde Oslo konusunda görüş ayrılığı olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Oslo sürecinden sonra ne oldu da, Türkiye terör batağına sürüklendi? Hükümetin yüreklice çıkıp açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki Oslo polemiği hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ankara`da Esenboğa Havalimanı`nda konuşan Kılıçdaroğlu, partisinde Oslo konusunda görüş ayrılığı olmadığını belirterek, hükümete yüklendi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Orada sıradan konular görüşülmedi. Görüşmelerde seçimde terör olmasın diye mutabakat var. Bu nasıl bir müzakere anlayışıdır. Siz toplumu aydınlatmazsanız, anamuhalefet partisi olarak bizim varlığımız tartışılır. Yapılan her açıklamaya bakıp bir puzzle`ın bütünlüğü içinde birbirini tamamlayan açıklamalardır. Eğer Türkiye bugün bir kan gölüne döndüyse birilerinin hesabını vermesi lazım. Niçin Oslo`yu gündeme getiriyorsunuz diyorlar? Eğer Oslo görüşmeleri sonrası Türkiye terör batağına dönmüşse, sormazsak hata yapmış oluruz. Tunceli`de savcı vuruldu. `Lojmana polis istedik, verilmedi` deniyor. Savcısını koruyamayan devletin varlığı bütün ülkelerde tartışılır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir