• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
`4+4+4` Sanatkar Çocuk Yetişmesi İçin Önemlidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Anayasa Mahkemesinin, CHP`nin 4+4+4 eğitim sistemini iptal başvurunu reddetmesi üzerine açıklama yapan KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, \"Anayasa Mahkemesi, CHP`nin eğitimde \"4+4+4\" düzenlemesinin iptal istemini oybirliğiyle reddetmesi modern eğitimin önünü açmıştır. Anayasa Mahkemesi, Türkiye`yi ilgilendiren konularda bir takım
çevrelerin değil halkın taleplerini dikkate alması sevindirici bir gelişmedir\" dedi.

 

8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Çıraklık Kültürünü Bitirmişti
Ana Muhalefet Partisi CHP, Kanun`un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi`nde dava açmıştı. Davayı esastan görüşen Anayasa Mahkemesi`nin, Kanun`un iptal istemlerini reddetmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Özgenç, \"Böylece \"4+4+4\" Yüksek Mahkeme tarafından tasdik edildi. Eğitimin kademeli hale getirilmesinin engellenmesi hukuken kabul görmedi. Bu yönde alınan karar memnuniyet vericidir. Anayasa Mahkemesi`nin olumlu kararı ile Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu \"4+4+4\" sisteminin önündeki son engelleme de kalkmış oldu. Kanun daha tasarı halindeyken zorunlu eğitimin \"4+4+4\" şeklinde kesintili olarak 12 yıla çıkarılmasına karşın bazı çevreler tarafından koro halinde \"çocuk gelinleri ve çocuk işçileri artırır\" şeklinde uydurma bahaneler ile karşı çıkılmıştı. Malum çevrelerin iddia ettiği gibi eğitimi kademeli hale getiren \"4+4+4\" yeni eğitim modeli \"çocuk işçi\" değil, sanatkar çocuk yetişmesini sağlayacaktır. Çünkü 28 Şubat sürecinde uygulamaya konulan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin çıraklık kültürünü bitirdiği bir gerçektir\" diye konuştu.

 

İşsizliği Aşmanın En İyi Yolu Gençleri En İyi Eğitmekten Geçiyor
Nurettin Özgenç, \"Türkiye`nin eğitimde reform sayılabilecek bu tür düzenlemeye acil ihtiyacı olduğunu yeni sistemin mesleki eğitimi öne çıkaracağı için desteklenmesi gerektiğini çok kez ifade etmiştik. KOBİDER olarak, işsizliği aşmanın en önemli yolunun gençleri iyi eğitmekten ve meslek sahibi edindirmekten geçtiğine inanıyoruz. Dolayısıyla eğitim kalitesinin artmasına zorunluluk olarak \"4+4+4\" eğitim sistemini destekliyoruz\" şeklinde konuştu.(Mehmed Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir