• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Koyun, Keçi Yetiştiricilerin Dikkatine!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, 2012 yılında yapılacak Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri kapsamında koyun keçi yetiştiricilerinin 15.10.2012 tarihine kadar Batman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine hayvanların kulak küpe numaralarını gösteren liste ile başvurmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, mevcut hayvanlarını gösteren liste ile bağlı olduğu birliğe başvuru yapmayan yetiştiricilerin desteklemelerden yararlandırılmayacağı belirtilerek, \"İl ve ilçe müdürlüklerinden hayvan listesi talep edilmeyecektir. Ayrıca İl Müdürlüğümüzce sonbahar dönemi Koyun- Keçi Vebası (PPR) ile Brusella aşılamaları yapılacaktır\" uyarısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, \"Bu aşılama çalışmaları ile işletmelerdeki tüm koyun keçiler aşılanıp, güncellenecektir. Hayvancılık desteklemelerinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için köy ve mahalle muhtarlıklarına gönderilecek olan aşılama programın da belirtilen tarihlerde hayvanlarını işletmelerde bulundurmaları, aşı ve tespit yapacak personele yardımcı olmaları gerekmektedir\" ifadeleri kullanıldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir