• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Köydes Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2011-2012 Yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında köylerin su ve yol programlarının masaya yatırıldığı Köydes İkinci Değerlendirme Toplantısı, Batman Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında Valilik Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Vali Arslan`ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve birim müdürleri, İl Sağlık ve Tarım Müdürleri ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü temsilcisi katıldı.

 

Toplantıda Özel İdare yöneticileri ile ilçe kaymakamları tarafından Vali Arslan`a, Batman ve ilçelerine bağlı köylerde yapılan Köydes çalışmalarının son durumu hakkında ve Batman Merkeze bağlı köylerin yanı sıra ilçe köylerine yapılan yol ve su yatırımlarıyla ilgili bilgi verildi.

 

Suyun Olmadığı Bir Yerde Hizmetten Bahsetmemiz
Vali Arslan ise brifing sırasında yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, önemli uyarılarda bulundu. Köylere yapılan yol ve su gibi yatırımların projeden uygulama sonucuna kadar her aşamasının titiz bir şekilde takip edilmesini isteyen Vali Arslan, özellikle proje şartnamelerinin gerçekçi olmasının önemine dikkat çekti.

 

Vali Arslan, köylere götürülecek hizmetlerde suyun, yol ve kanalizasyon hizmetlerinden önce ilk sırada geldiğini vurgularken, vatandaşın suyunu akıtmanın Devletin asli görevi olduğunu belirterek, \"Suyun olmadığı bir yerde hizmetten bahsetmemiz mümkün değildir. Gerekirse beş kez sondaj yapacağız ama susuz yer bırakmayacağız\" şeklinde konuştu.

 

Köyler Belli Periyotlarla Ziyaret Edilsin
Vali Arslan İl Özel İdaresi bürokratlarına talimatını yineleyerek, denetim ekipleri oluşturulup 2013 yılından itibaren Batman`a bağlı tüm köylerin belli periyotlarla ziyaret edilmesini istedi. Vali Arslan, köylerdeki su depolarının temizliği ve klorlanması işine kadar her türlü hizmetin başkalarına bırakılmaksızın bizzat takip edilmesini isteyerek, \"İl Özel İdare demek, Köy demek. Köylerde yapılacak takip, il özel idaresinin vatandaşa yapacağı en önemli hizmettir\" ifadesini kullandı.

Vali Arslan, köylere yapılacak ziyaretlerde İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü gibi ilgili kurumlardan da görevlilerin katılmasını isterken, kırsal kesimin her yönüyle masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.

Vali Arslan, sunulan hizmet kadar bunun vatandaş nezdinde nasıl algılandığının da önemli olduğuna dikkat çekerek, hizmet ederken kişilerin değil, toplumun memnun edilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Vali Arslan, ayrıca, hukuki ihtilaflı alanlarla ilgili yatırım planlaması yapmanın hem zaman, hem de kaynak israfı olacağının altını çizerken, bundan sonra bu doğrultuda hareket edilmesini istedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir