• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
VAN- Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Vanlı uncu esnafı, un ve kepek fiyatlarının yükseldiğini ve tedbir alınmaması halinde fiyatların daha da yükseleceğini belirterek yetkililerden tedbir almaları çağrısında bulundu.

Van`da yaklaşık olarak 13 yıldır kepek ve un dükkânı işlettiğini hatırlatan Salih Kırat, son zamanlarda fiyatların yükselmesine bağlı olarak işlerinin düştüğüne dikkat çekerek şunları söyledi. \"Ben yaklaşık olarak 13 yıldır bu işle uğraşıyorum. Kuraklıktan dolayı bu yıl hem un fiyatları hem de kepek ve buğday fiyatları yükseldi. Fiyatların yükselmesinden dolayı daha önce vatandaşlarımız yıllık un ihtiyacını karşılarken bu yıl ise ancak aylık un ihtiyaçlarını alabiliyor.\" dedi.

\"Tedbir Alınmazsa Bu Fiyatlar Yükselmeye Devam Edecek\"
Geçen seneye oranla un fiyatlarına 6 ile 7 lira zam geldiğini söyleyen Salih Kırat, \"Geçen seneden bu yana Un fiyatına 6 ile 7 lira, kepek fiyatlarına ise yüzde 35 oranında bir zam geldi. Bu zamların çoğu son aylarda geldi. Eğer tedbir alınmazsa bu fiyatlar yükselmeye devam edecek. Bunun çözümü ise ofislerin buğday satışına başlaması ve gümrüksüz ithalatın sağlanmasından geçiyor.\" şeklinde konuştu.

Genelde Güneydoğu illerinde un ve kepek aldıklarını anlatan Kırat \"Un ve kepeği Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman gibi illerde alıyoruz. Özellikle bu yıl kuraklığa bağlı olarak kepek ve yem fiyatlarının yükselmesi, hayvan fiyatlarının düşmesi yem sektörünü vurdu.\" İifadelerini kullandı.

Hayvan fiyatlarının düştüğünü ancak et fiyatlarının hala yüksek olduğunu da söyleyen Salih Kırat, \"İlginçtir ki hayvan fiyatları bu kadar düşmesine rağmen et fiyatları hala olduğu yerde kalması ve herhangi bir indirim yapılmaması ise şaşırtıcıdır.\" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)