• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Gillard: Film İğrenç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gillard Müslümanların filme olan tepkilerindeki aşırı şiddeti ise yanlış bulduğunu söyledi.

Brisbane`da Queensland İşçi Partisi Eyalet Konferansında konuyla ilgili açıklamada bulunan Başbakan Gillard," İslamiyet aleyhinde İslam Peygamberine hakaret eden filmi `iğrenç`. Gösterilerdeki şiddet olayları gereksiz. Bunu gerçekleştiren bir kaç kişi nedeniyle, bütün Müslümanlar suçlanamaz" dedi. Sydney`de film aleyhine yapılan gösteriye de değinen Başbakan Gillard: " Sydney`de bir kaç aşırı göstericinin hareketleri yüzünden Avustralya`daki Müslümanların tamamını suçlamamalıyız. Amerika`da yapılan İslam aleyhtarı filmi iğrenç buluyorum. Ancak yine de bu durum, şiddet içeren davranışları haklı gösteremez." dedi.

ABBOTT: SYDNEY`DEKİ GÖSTERİLER İSLAM`IN YÜZÜ DEĞİLDİR

Federal Ana Muhalefet lideri Tony Abbott ise Sydney`de Müslüman karşıtı filme protesto gösterileri sırasında meydana gelen şiddet olaylarının Avustralyalı Müslümanlarını temsil etmediğini belirtti. 6 polisin ve toplam 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan gösteriler sırasındaki şiddet olaylarına vurgu yapan Abbott, "Avustralya`ya gelen göçmenlerin geçmişlerini değil ama nefret duygularını geride bırakmalarını bekliyoruz. Sydney sokaklarında gördüğümüz o insanların gerçek anlamda İslam`ı temsil ettiklerine inanmıyorum. Gördüğümüz o çirkinlikler ülkemizdeki Müslümanları da doğru bir şekilde yansıtmıyor. Avustralyalı Müslümanların büyük çoğunluğu kanunlara saygılı vatandaşlardır ve bu toplumun birinci sınıf üyeleridirler." dedi.

İSLAM KONSEYİNDEN KINAMA, POLİSTEN TEŞEKKÜR

Bu arada, Avustralya İslam Konseyleri Başkan yardımcısı Ikebal Patel de konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunarak, protesto sırasında, göstericilerin sergilediği şiddet olaylarını kınadı. Patel, "Biz herhangi bir şekilde şiddeti desteklemiyoruz. Bunlar İslami bir tavır değil. Avustralyalı Müslümanlar olarak, sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)`e yapılan hakaretlere tepki göstermek için, ortaya konan şiddet içerikli hareketleri ve kuralsız gösterileri kınıyor, üzüntü duyduğumuzu bildiriyoruz." ifadelerine yer verildi.(CİHAN)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir