• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Meteoroloji`den Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz Bölgesi`ne kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Bölgesi`nin kıyıları ile Kütahya, Kayseri, Sivas ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ve Kastamonu`nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ve Kastamonu`nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklenirken, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu (27)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (26)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, iç ve yüksek kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (33)

ANTALYA: Az bulutlu (30)

SAMSUN: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (24)

VAN: Az bulutlu ve açık (23)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (33)

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, doğusu zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Adana`nın iç ve yüksek kesimlerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Sinop ve Kastamonu`nın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz`in kıyı kesimleri ile Gümüşhane çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞA ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir