• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Bayramoğlu Aksiyon`dan Kovuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramoğlu aynı zamanda Zaman Grubu yayın organı Aksiyon`da yazıyordu. Bayramoğlu`nun Yeni Şafak`ta 6 yıl önce yayınlanan yazısının sadece başlığını değiştirerek, Aksiyon`da da yayınlattığı ortaya çıkmış ancak Zaman Grubu herhangi bir yaptırımda bulunmamıştı. Grup, muhabirine ve cemaate yönelik saldırıları üzerine Bayramoğlu`nun Aksiyon`daki yazılarına son verdi.

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu`nun, Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal`ın özel yetkili mahkemelerle ilgili sorusuna, “Ben sizin görüşlerinizi biliyorum, o konuda çok angaje bir gazetecisiniz” diye karşılık vermesi ve Büşra Erdal`ı ‘cemaat adına tetikçilik yapmakla` suçlaması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yaptığı açıklamada; Ali Bayramoğlu`nu eleştirerek, “Ali Bayramoğlu`nun terbiyesiz açıklamalarını yeni gördüm. Bir bayan muhabirimize ‘tetikçi` diyor. Sen kimin tetikçisisin Ali Bey? Ayıp! Güya liberal. Muhabirimiz Büşra Erdal`ı nerdeyse dövecek. Reşat Petek bir şey diyecek. Nerdeyse onu da dövecek. Bayramoğlu yakıştı mı bu?” diye sordu.

AKSİYON`DAN KOVULDU

Öte yandan; Ali Bayramoğlu, Yeni Şafak Gazetesi`nde 6 sene önce yazdığı yazıyı Aksiyon Dergisi`nde aynen yayınladığı gerekçesiyle işine son verildi. Gazetemize açıklamada bulunan Aksiyon Dergisi yetkilileri, Ali Bayramoğlu`nun dergiyle ilişiğinin kesildiğini söylediler. Ali Bayramoğlu`nun, 12 Ocak 2006 tarihinde Yeni Şafak Gazetesi`nde yayımlanan “İzmir 1901 ya da kampana çalma davası” başlıklı yazısında yer alan ifadeler, 6 sene sonra 4 Haziran 2012 tarihinde aynen Aksiyon Dergisi`nde yayınlanmış!

“BU AĞIR ETİK YARASINI HANGİ
ENTELEKTÜEL RETORİKLE AÇIKLAYACAK”

Gazeteci Cem Akın, Ali Bayramoğlu`nun, bir yazı ile hem Aksiyon, hem de Yeni Şafak`tan para almış olduğunu hatırlatarak, “Şimdi merak konusu olan Bayramoğlu`nun aldığı bu ağır etik yarasını hangi entelektüel retorikle açıklayacağı” dedi. Ali Bayramoğlu`nun eyleminin akademik çevrelerde kendi kendinden çalmak, kendi kendinden intihal (The self stealer/self-plagiarism) olarak adlandırılan etik dışı eylem olduğunu hatırlatan Akın, “Bayramoğlu`nun bunu sehven değil kasten yaptığının kanıtı ise yazının başlığını değiştirerek göndermesi” diye konuştu.

YENİ ŞAFAK`TAN SES YOK

Yeni Şafak`ın Ali Bayramoğlu tartışmalarıyla ilgili tavrı da dikkat çekiyor. Ermenicilik ve Kürtçülük yapmakla eleştirilen Bayramoğlu yazı ve açıklamalarıyla adeta Yeni Şafak`ın terör ve Ermeni soykırımı konularındaki yayınlarını yalanlıyor. Bayramoğlu son olarak Zaman`a, muhabirine ve Cemaat`e çok ağır hakaretlerde bulundu. Yeni Şafak`ın bu güne kadar sahip çıktığı Bayramoğlu`na bu son vukuatı karşısında herhangi bir yaptırımda bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

Habervaktim.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir