• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
İzmir`de 105 Kaçak Göçmen Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir`in Urla ilçesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda yurda yasadışı yollardan girdiği belirlenen 105 kaçak göçmen yakalandı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bozavlu mevkisinde 21 Afganistan uyruklu kaçak göçmeni yakaladı. Afganların 9`unun kadın, 8`inin erkek ve 4`ünün çocuk olduğu öğrenildi.

Afganistanlı kaçakların yasadışı yollarla önce İstanbul`a geldikleri, Aksaray ilçesinde bir ay boyunca evlerin bodrumunda saklandıkları, daha sonra kamyonlarla İzmir`e getirildikleri, İzmir`den de deniz yoluyla İtalya`ya gitmek için insan tacirleriyle anlaştıkları ortaya çıktı. Kaçak Afganlıların, Türkiye`ye gelmek için organizatörlere bin dolar, İtalya`ya gitmek için de 5 bin dolar para verdikleri belirlendi.

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Uzunkuyu köyü Hacılar Koyu Karanlıkdere mevkisinde 84 kişi yakandı. Gözaltına alınan kaçak göçmenlerden 28`inin Suriye, 36`sının Afgan, 15`inin Myanmar ve 5`nin de Birmanya uyruklu olduğu, bunlardan 13`ünün kadın, 27`sinin erkek, 44`ünün de çocuk olduğu belirlerdi.

Jandarma ve polis ekipleri, kaçak göçmenleri yurtdışına kaçırmak isteyen organizatörlerin yakalanması operasyon başlattı. Göçmenler, işlemlerinin ardından sınırdışı edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir