• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Baransu`yu Dinleyen Askerlere Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, sanıklar eski Van İl Jandarma Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün, eski İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar, uzman çavuşlar Murat Gürsoy ve Osman Berk ile terör örgütü PKK itirafçısı Abdülkadir Karataş katılmadı.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını sunduğu duruşmada, sanıkların avukatı Ramazan Korkmaz, müvekkillerinin beraatını talep etti.

Mahkeme heyetinin verdiği kısa aranın ardından, sanıklar eski Van İl Jandarma Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün, eski İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar ve uzman çavuş Murat Gürsoy, `Haberleşme hürriyetini ihlal ve görevi kötüye kullanma` ile `resmi belgede sahtecilik` suçlarından 5 yıl 10`ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan uzman çavuş Osman Berk ile eski PKK itirafçısı ve İl Jandarma Komutanlığında temizlik görevlisi olarak çalışan Abdulkadir Karataş`a ise ``Haberleşme hürriyetini ihlal ve görevi kötüye kullanma`` suçundan 2 yıl 6`şar ay hapis cezası verildi.

Sanıkların avukatı Ramazan Korkmaz, kararı Yargıtay`a göndereceklerini bildirdi.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu ve eşinin telefonlarının dinlenmesiyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, eski Van İl Jandarma Komutanı Albay Vecihi Halil İyigün, İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar, uzman çavuşlar Murat Gürsoy ve Osman Berk ile terör örgütü PKK itirafçısı Abdülkadir Karataş hakkında, ``resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve haberleşme hürriyetini ihlal`` suçlamasıyla Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir