• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Hamaney: İslam`da Kadının Özel Bir Değeri Vardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyyid İmam Ali Hamaney, islam peygamberi Hz. Muhammed-i mustafa’nın sevgili kızı ve cennet kadınlarının efendisi Hz. Fatıma (as)’nın kutlu doğumu münasebetiyle kutlanmakta olan “Kadınlar günü” dolayısıyla, akademisyen, öğretim görevlisi, kültürel şahsiyetlerden oluşan yüzlerce kişilik kadın grubunu kabulünde yaptığı konuşmasında, “İslam’da kadının özel ve yüksek bir değeri olduğunu” hatırlatarak, “İran, açık ve net bir şekilde ve hiçbir şekilde olayların üstünü örtmeden batının kadına karşı yaklaşımı ve ayrımcı tutumlarını eleştirmeli, sorumluluğunu yerine getirerek, kadının gerçek yeri ve konumunu savunmalıdır” dedi.

İmam Ali Hamaney, ‘’ Batının tarıf ettiği denklemde, insanlığın 2’ye ayrıldığı ve bu taraflardan birinin kullanan taraf yanı erkekler ve kullanılan taraf yanı kadınlar olduğu belirtiliyor.Bu bakış açıcına göre kadınlar ilerlemek istiyorlar ise erkeklerin istediği şekilde davranmalılar ve bu da kadınlar için en büyük zulüm, ihanet ve hak ihlalidir’’ dedi.

Batı’nın bu konuda stratejik politikalar uyguladığını ifade eden İmam Ali Hamaney, ‘’ Bundan dolayı günümüzde eğer birileri kadın çekiciliğine dayalı davranış şekilleri hakkında bir eleştiride bulunursa batı tarafından şiddetle eleştiri bombardmanı altına alınır’’ dedi.

İmam Ali Hamaney, “islam nizamında, kadınların konumu ve yerinin canlı tutulması için çok sayıda çalışmalar yürütüldüğünü fakat, henüz de, başta, ailede kadının yeri, çalışmaları, yasal düzenlemelerle çözülmelidir” diye konuştu.

İmam Ali Hamaney, batının kadın konusu ve başörtüsü meselesindeki bakışının zalimce olduğunu belirterek, “batılılar, başörtüsünün dini bir mesele olduğunu ve laik toplumda, kendini göstermemesi gerektiğini iddia ediyorlar, Fakat batılıların başörtüsüne karşı çıkmalarının asıl sebebi, stratejik siyasetleri ve batının kadına karşı bakışı yani, kadını meta olarak görmeleridir. Onlar kadını sorunlar yumağı ile karşı karşıya getiriyor ve onların haklarının tahakkuk etmesini engelliyorlar” dedi.

İslami Davet

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir