• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Mustazaflar Hareketi Bilge Der Üyelerini Bilgilendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Siyasi alanda faaliyet yürüten Mustazaflar Hareketi, İslami Sivil Toplum kuruluşlarıyla yaptığı bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

 

Batman Bilge Der Pazaryeri Mahallesi Şubesini ziyaret eden Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, İsa Aydın ve Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Cens, Mustazaflar Hareketi`nin amacı, hedefleri ve çalışmaları hakkında derneğin üye ve gönüllülerine bilgi verdiler. Heyet ayrıca, dernek gönüllülerinin sorularını cevaplayarak dernek gönüllüleri ile fikir alışverişinde bulundu.

 

Saat 20.30`da yapılan bilgilendirme toplantısında ilk sözü Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu aldı. Hareketin ilk gününden bugüne yaşanan gelişmelerine değinen Yapıcıoğlu, program hazırladıklarını ve açıkladıklarında kimsenin itiraz edeceği maddeler olmayacağını söyledi.

 

Yapıcıoğlu, üç yıl içerisinde alimler, kanaat önderleri ve farklı kesimlerle istişareler yapılarak hareketin olgunlaştığını sözlerine ekledi.

 

Müslümanların Temsiliyet Sorunu Var
Daha sonra söz alan Abdurrahman Cens, sadece bölge Müslümanlarının değil, Türkiye Müslümanlarının da temsiliyet sorunu olduğunu ve şuana kadar bu temsiliyeti kimsenin yerine getiremediğine dikkat çekerek, başörtüsü sıkıntısının halen devam ettiğini ve yaşanan sıkıntıları anlattı.

 

Toplantıda, şimdiye kadar yapılan istişare toplantılarında iki şeyin kesinleştiği belirtildi. Bunların;
1 - Parti kurulması
2 - Bazı yerlerde Belediye seçimlerine girilmesi olduğu kaydedildi.

 

Toplantıda ayrıca bunların dışında logo, parti adı ve nerelerde seçime girileceği konularının henüz kesinleşmediği belirtildi.

 

Konuşmaların ardından soru- cevap ve öneriler kısmına geçildi. (Veysi Rüzgar, Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir