• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Mersin`de Ahilik Haftası Ziyaretleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu, Ahilif Haftası nedeniyle Mersin Vali Vekili Suphi Olcay`ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Ahilik Kültürü`nün öneminden söz eden Vali Vekili Olcay, \"Esnaf birliklerinin ilk hali olan Ahilik, sosyal ve ekonomik manadaki dayanışmayı ön planda tutan bir kavramdır. İnsanlar arasındaki manevi ve ekonomik ilişkileri kapsayan Ahilik, beşeri hayattaki maneviyatıyla birlikte yaşamın içindeki ilişkileri de düzenleyen bir kültürdür. İmanla birlikte ahlakı öne çıkaran Ahilik Kültürü`nü yaşatmak ve geleceğe aktarmak MESOB adına önemli çalışmalardır\" dedi.

MESOB Başkanı Talat Dinçer ise Ahilik Kültürü`nün Türk gelenek ve göreneklerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, \"Ahilik insanları ayakta tutmaya çalışan bir kültürdür. Bu işin üstadı ve piri Ahi Evran`dır. Ahilik, geçmişten bugüne kadar Selçuklular ve Osmanlılar dönemi de dahil olmak üzere 700 yıldır ayakta duran ve teşkilatımızın özü olan kurumların görevlerini tek başına üstlenmiştir\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir