• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
İmkanı Olan Bu İşi Kaçırmasın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rekabetin sınır tanımayan hali İzmir`de bir elektronik bayiliği yapan işletme tarafından ortaya konuldu.

Apple`ın yeni iPhone 5 modelini Türkiye`de ilk sergilemek ve satışa sunmak isteyen bir işletme, günlük 100 dolar+vize masrafı+yemek+sigorta ve bir de battaniye karşılığında Amerika`da iPhone 5 sırasına girecek eleman aradığını duyurdu.

İzmir`de uzun yıllardır elektronik malzemelerinin satışını yapan Gani Güleç, ticaretteki rekabetini, başlattığı ilginç bir kampanya ile sergiledi. Dükkanının önüne astığı, ‘Amerika`da günlük 100 dolar karşılığında i Phone 5 sırasına girecek eleman aranıyor` yazılı afişle hem Amerika rüyasını gerçekleştirmek isteyenlere hem de iş sahibi olmak isteyenlere bir taşla iki kuş tabirinin olanaklarını sunduğunu belirtti.

Dükkanının İzmir İş ve İşçi Bulma Kurumu`nun karşısında olmanın avantajlarını da yaşadığını belirten Güleç; “Biraz iPhone 5 piyasası çok hareketli geçeğini umduğumuz için yenilik olarak, yeniliklerin takipçisi olarak için iPhone 5`i Türkiye`de ilk sergilemek isteyen biz olmak istedik. Bundan dolmayı böyle bir kampanya başlattık. Gelen kişileri Amerika`ya gönderip cihazları satın aldırarak burada satışa sunmak istiyoruz. İşçi bulma kurumu`nun karşısında olmamız da bir avantaj. Kuruma başvuru için gelen vatandaşlar afişi gördüklerinde gelip başvuruyorlar” diye konuştu.

 

3 BİN TL DEĞERİNDEKİ CİHAZIN PARASI DA İŞLETMEDEN

iPhone kullanıcılarının özellikle son serisini satın alabilmek için beklemede olduğunu açıklayan Gani Güleç, talebin gün geçtikçe arttığını bunun için de ticari kazancın yanı sıra işletme olarak prestiji amaçlı böyle bir adım attıklarını söyledi.

ŞARTLAR DA ŞÖYLE

Şartlar hakkında da Güleç şu bilgiyi verdi;

“iPhone kullanıcıları teknolojiyi iyi takip ediyor. Bugüne kadar i Phone 2-3-4 kullanıcıları bile serinin yeni modeli olan i Phone 5 için beklemedeler. İnanılmaz derecede talep var. İlk olarak vizesini alacağız. Biz firma üzerinden göndereceğimiz için bu işin kolay yanı. Ayrıca gereken birtakım teminatlar alıyoruz. Bunlar bir kimlik fotokopisi ve nüfus kayıt örneğinden ibaret. Daha sonra da geri kalan masraflarını karşılayıp cihazı satın alabilmesi için 3 bin TL değerinde de para verip gönderiyoruz”.

30 KİŞİ GÖNDERİLECEK

Amerika`da tüm masraflarının karşılanarak iPhone 5 sırasına girecek eleman sayısında 30 olarak karar kıldıklarını ayrıca dil sorununun yaşanmaması için İngilizce bilme şartı aradıklarını ifade eden Güleç;

-“ Şartımızı yok brandada da gösterdiğimiz gibi basit koşullar var. Bir battaniye veriyoruz orada kuyruğa girecekleri için, yol masrafı, vize artı sigorta işlemlerinin masraflarını karşılayarak cihazın ücretini de vererek Amerika`ya gönderiyoruz” diye kaydetti.

Tüm işlemlerin yasal olduğunu hatırlatan Güleç, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için vize süresinin 15 gün olduğunu hatırlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir