• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Esenler`de Çöpten 400 Bin Defter Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi, geri dönüşüm tesislerinde atıkların ayrıştırılmasıyla elde edilen gelirle satın aldığı 400 bin defteri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün katılımıyla öğrencilere dağıttı. Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulu`nda düzenlenen törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu projenin örnek bir proje olduğunu kaydetti.
 
Okumak Çok Önemlidir
"İnsanların hakkını, hukukunu bilmek, okumanın bir sonucu olmalı. Boşa okumayacağız" diyen Ergün, "Kendimizi, ülkemizi tanıyacağız. İnsanların hakkını hukukunu koruyan işler yapacağız" şeklinde konuştu. Ergün konuşmasında Yunus Emre`nin "`İlim, ilim bilmektir, İlim, kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, Bu nice okumaktır" şiirini okuyarak, Kendimizi, toplumumuzu, ne yaptığımızı, ne ettiğimizi bilmemiz lazım. Onun bilgisine sahip olmamız lazım. Bunları bilmezsen niye okuyorsun o zaman?" diye sordu.

Geri Dönüşümle Çöpten 1 Milyon 200 Bin Defter Dağıtıldı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, defter dağıtımının hem ekonomik ve sosyal hem de kültürel boyutu olduğunu dile getirdi. Göksu, bu defterleri zengin-yoksul ayırt etmeksizin Esenler`deki her bir çocuğa verdiklerini dile getirerek şöyle konuştu: "Esenler`de geri dönüşüm bir toplumsal seferberlik haline dönmüştür. Bu dönüşümle birlikte 3 yılda dağıttığımız defter 1 milyon 200 bin adettir. Şu ana kadar 5 bin ton kağıt atığı topladık. Bu 5 bin ton kağıt atığı ile beraber, 92 adet futbol sahası büyüklüğündeki ormanı sadece kağıt atığı toplayarak kurtardık."
 
Geri Dönüşümle Ağaçlar Kesilmekten Kurtuldu
Esenler Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgileri göre, sadece 2012 yılında toplanan bin 152 ton atık kağıtla, 19 bin 584 yetişmiş ağaç ve 97 bin 920 metrekare (15 futbol sahası) ormanlık alan kurtarıldı. Toplanan 4 bin 480 ton plastik atıkla, 62 bin 720 kilovat enerji tasarrufu, 395 ton metal hammadde tasarrufu elde edildi. Toplanan 20 bin litre bitkisel atıkla, 2 milyar litre suyun içile bilirliği, 100 milyar litre suyun kullanılabilirliği sağlandı. Toplanan bin 400 kilo atık pille 56 bin metrekare toprağın kullanımı sağlandı. (M. Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir