• DOLAR 32.314
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2278.36
  • ...
SON DAKİKA
Arınç: İşadamları Artık Önünü Görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser`in davetlisi olarak NOSAB`taki Kinteks fabrikasında işçilerle yemekte bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye`nin büyüme hızı ile dünyadaki ilk 5 ülke arasına girdi ğini dile getirdi.

İhracatın 100 milyar dolar üzerine çıktığını ve gayri safi milli hasılanın 1 trilyon dolara yaklaştığını anlatan Arınç, "Biz hamdolsun bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde halkımızın desteğine mahzar olduk. Milletimiz bize gü vendi. Biz de ona her zaman hizmet etmeye çalışırız. Bizim ana gayemizde siyaseti millete hizmet olarak biliyoruz. Çok şükür milli gelirimiz arttı. Türkiye`nin büyüme hızı dünyadaki ilk 5 ülke arasında hatırı sayılır noktaya geldi. İhracatımız 100 milyar dolar üzerine çıktı. Milli gelirimiz gayri safi milli hasılaya göre 1 trilyon dolara yaklaştı . Türkiye geçmişteki sıkıntılı ve krizlerle uğraştığı ülke olmaktan çıktı. İstikrarlı bir noktaya geldi" diye konuştu.

"İŞ ADAMLARI 10 YIL SONRASINI GÖREBİLİYOR"
Kavga ve çatışma ortamında hiç kimsenin yatırım yapmayacağını ifade eden Arınç, 2002`den bu yana Türkiye`de yeni yatırımların yapıldığını söyledi. Arınç, "Yeni sanayileşme hamleleri var. İş adamlarımız 3 ay sonrasını , 5 ay sonrasını değil, 10 yıl sonrasını görebilecek noktaya geldi. Bu bir ülke için çok önemli bir olaydır. Ortam iyi. Çünkü sermaye, teşebbüs, i ş gücü, risk almak ancak huzurlu ve güvenli ortamda olur. Siyasette istikrar var. Tek başına iktidar olan güçlü bir hükümet var. Muhalefet var. Evet belki iktidar alternatifi olarak görülmüyor ama, demokrasi çalışıyor. Bunların hepsi karşılığında ekonomik istikrarı da getirir" şeklinde konuştu.

"TÜRK PARASI DEĞER KAZANDI"
Sıfırların atılmasıyla Türk parasının değer kazandığın ı vurgulayan Arınç, "1 milyon vardı. Başta bir var. Arkada bir sürü vagon. Aynı Kurtalan ekspresi gibi. Bu ağırlık Türk parasının değerini neredeyse sıfır noktasına getirmişti. Türk parası diye bir para ortada kalmadı. Bu bizim ekonomimizin ne kadar felç olduğunu gösteriyor. Şimdi istikrar var. Önümüzü görüyoruz. Yeni iş alanları açılıyor. Teknoloji gelişiyor. Türkiye, 20 milyar dolardan 137 milyar dolarlık ihracata doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir