• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Batman`dan İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`dan kutsal topraklara gidecek olan 2012 yılının ilk Hacı kafilesi bu sabah yola çıktı. İlk kafilede bulunan 31 kişi yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. Bu yıl toplamda Diyanet ve özel organizasyonlarla Batman`dan 409 hacı adayının kutsal topraklara gideceği açıklandı.

İslam`ın şartlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Batmanlı hacı adayları ilk olarak saat:10.00`da karayolu ile Diyarbakır`a hareket etti. Sevinç gözyaşları ve duygulu anların yaşandığı uğurlamada sevinç ve hüzün bir aradaydı.

Alkış Turizm yetkilisi Ramazan Doğu, geçtiğimiz yıllarda başlattıkları hac organizasyonunda bu yıl; 20 bayan, 11 erkek, 1 imam, 1 görevliyi önce karayoluyla Diyarbakır Havaalanına, oradan da uçakla Medine`ye götüreceklerini söyledi.

Doğu, Medine`de 45 vakit namaz kılacaklarını yani 9 gün kalacaklarını ve daha sonra Mekke`ye gideceklerini ve orda 41 gün kalıp Hac ibadetlerini tamamladıktan sonra 4 Kasım 2012 Günü döneceklerini ifade etti. Doğu son olarak, \"Herkesin özelliklede gençlerin bu ibadetin tadını ve o duyguyu tatmalarını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

Genç Yaşta Gidin
Hacı adaylarında Sevé Yılmaz (79): \"Allah için Beyti Şerife gideceğim. Allah kısmet ederse hac ibadetimi yerine getirip tüm Müslümanlara dua edeceğim\" dedi.

Yıldız Kanat: \"Allah tüm Dünya Müslümanlarına nasip etsin. Yedi yıldır beklediğimiz özlemimiz bu yıl gerçekleşti çok mutluyum. Rabbim tüm Dünya Müslümanlarına nasip etsin\" dedi.

Muhsin Kanat: \"6 yıldır bunu bekliyorum. Bu sene Allan nasip etti. Ailece mukaddes topraklara gidiyoruz. Hac`a gitme noktasında çok büyük bir istek vardı bende nasip bu yıl oldu. Gidip Hac farizamızı yerine getireceğiz. Maddi durumu iyi olanların Hac`a gitmek için geri durmamalı. Müslümanların daha genç yaşta Hac görevlerini yerine getirmeleri daha iyi bir davranıştır\" dedi.

Hacca gidecek Hacı adayları daha sonra kendilerini kutsal yolculuğa uğurlamak için gelen yakınlarıyla vedalaşarak Diyarbakır`a karayoluyla hareket ettiler. Hacı adayları Diyarbakır Havaalanı`ndan uçakla Medine`ye gidecekler. (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir