• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Gül`den Kaddafi`ye Mesaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüşmesinde, ``Artık Libya`da eski yönetime yer yok`` dediği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir dizi temasta bulunmak için Türkiye`ye gelen Abdülcelil, kendisini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül`den Libya`daki geçiş sürecine ilişkin destek istedi.

Cumhurbaşkanı Gül de Libya`da baskı ve zulümden uzak yeni bir düzenin gecikmeden kurulması gerektiğini ve sürecin uzun sürmemesi gerektiğini vurgulayarak, ``Artık Libya`da eski yönetime yer yok`` dedi.

Geçici Konsey`in intikam duygusu içinde hareket etmemesinin önemine işaret eden Gül, konseyin bütün Libyalıları kucaklaması ve kaosa meydan vermemesi gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin geçiş sürecinde Libya`ya her türlü destek ve katkıyı sağlamaya hazır olduğunu da Abdülcelil`e iletti.

Bu arada Gül`ün, Abdülcelil`i kabulünün son bölümünde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Cumhurbaşkanı Gül, bu sırada Libya`daki sıkıntılı dönemin sona ereceğinden emin olduklarını ifade ederek, Türk halkının kalbinin Libya halkıyla olduğunu söyledi.

Abdülcelil de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Libya lideri Muammer Kaddafi`ye yönetimi bırakması çağrısı yaptığı gün Libyalılar`ın ülkeyi Türk bayraklarıyla donattığını belirtti.

Kabulde, Dışişleri BakanıAhmet Davutoğluda hazır bulundu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir