• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kadirov Gizli Ölüm Listelerini Reddediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış haberler servisi-Riyad Makaev
Caharkale - BBC Russian Radyosuna bir repörtaj veren Rusya yanlısı Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadirov, siyasi muhalifleri ile ilgili gizli ‘ölüm listeleri` hazırladığı konusunda hakkında yapılan suçlamaları reddetti. Kadirov, bir şeyler yolunda gitmediğinde Batı`nın kendisini ‘günah keçisi` yaptığını iddia ediyor.

Kadirov`un adı Rusya ve Rusya dışında işlenen büyük cinayetlere bağlı olarak sık sık gündeme geliyor. Arakasında Ramazan Kadirov`un olduğu düşünülen cinayetlerden bazıları şunlar:

13 Ocak 2009`da Kadirov`un eski koruması Umar İsrailov vuruldu. Vurulmadan önce İsrailov Avusturya`ya sığınmış ve New York Times`a yaptığı açıklamada Kadirov rejiminin gözaltına alınanlara işkence yaptığını söylemişti.

Kadirov`un tanınmış muhalifi eski Devlet Duma milletvekili Ruslan Yamadayev 24 Eylül 2008`de Moskova`da öldürülmüştü. Ruslan Yamadayev`in kardeşi Sulim Yamadayev de 29 Mart 2009`da Dubai`de öldürüldü.

16 Eylül 2011`de İstanbul`da öldürülen Çeçen Zaurbek Amriyev, Rustam Altemirov ve Berg-Haja Musayev olayında da Kadirov`un adamlarının yer aldığından şüpheleniliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir