• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...
DES: `Osmanlıca ve Kürtçe Seçmeli Dersini Destekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 12 yıllık zorunlu ve kesintili eğitim sistemini Milli Eğitim Şurasında öneren ve şura kararı haline gelmesini sağlayan sendika olarak eğitim alanında yapılan demokratik reformları ve nitelikli devrimleri desteklediklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Batman İl Başkanı Şeyhmus Özcan, Osmanlıca ve Kürtçenin seçmeli dersler havuzunda yer almasını olumlu bulduklarını belirterek, "Eğitim sistemimiz bu sayede bölgesine, dünyaya ve tarihine dönük büyük bir açılım gerçekleştirecektir" dedi.
 
Özcan açıklamasının devamında, Türkiye`nin demokratikleşmesi ve temel hak ve hürriyetlerin genişlemesi adına Kürtçe`nin seçmeli ders olmasını önemsediklerini belirterek, "Seçmeli Kürtçe dersi yüzünden ülkemiz bölünmeyecek, düşmanlarımız sevinçten bayram etmeyecektir" ifadelerini kullandı.
 
Özcan, Kürtçe`nin seçmeli ders olarak okutulması ile tam aksine Türkiye`nin daha da büyüyeceğini ve toplumsal barış ve kardeşliğinin perçinleneceğini belirterek, "Kürtçe de bizim kültürel zenginliğimizin çok önemli bir parçasıdır. Kürtçe de bizim dilimizdir. Bu zenginliğin her bakımdan kendini ortaya koyması ve Milletimizin bu kültürel zenginlikten yararlanması için yapılanları çok doğru bir politika olarak görüyoruz. Büyük devlet olmanın hususiyeti budur. Yerel dillerimiz üzerindeki her türlü baskı ve ayrımcılığa karşı çıktıktan sonra Kürtçe dışında Kırmancı ve Zazaca konuşan yurttaşlarımızın birbirlerini anlamadığı gerçeği bir yana, ilden ile değişen lehçe, şive farklılıkları, `pratik yarar` ve Türkçeyi en iyi iletişim aracı olması gerçeğinden hareketle eğitim dilinin Türkçe olması gerektiğini düşünüyoruz."dedi. (Kenan Önder - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir