• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
`Çözüm İçin Mısır, İran`la İşbirliğine Hazır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İrna`dan edinilen bilgiye göre, Mısır cumhurbaşkanı Muhammed Mursi önceki gün, 4`lü toplantılar kapsamında Kahire`de bulunan İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi`yi kabulünde, Mısır`ın, bölgesel sorunlarının çözümü için İran İslam cumhuriyeti ve diğer bölge ülkeleriyle her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Ortadoğu sorunlarının çözümü için İran`ın oynadığı olumlu role işaret eden Muhammed Mursi, "İslam ülkeleri, dünya sorunları karşısında ortak hedef ve ortak hakları elde etmek için birlik olması gerekir" diye konuştu.

İran ve Mısır`ın köklü bir medeniyet ve köklü bir kültür geleneğine sahip iki ülke olduklarını vurgulayan Mursi, İran ve Mısır arasında hiçbir sorun olmadığını belirtti.

Mursi Tahran`da düzenlenen bağlantısızlar hareketi liderler zirvesinin başarıyla gerçekleşmesi için gösterdiği üstün katkılardan dolayı İran`a teşekkür ederek, başta İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad olmak üzere, İran halkına Mısır halkının sıcak selamlarını götürmesini istedi.

Salihi ise, Mısır`da İnkılabın zaferi, ülkede demokratik ve halkçı bir nizamın yerleşmesinden dolayı tebriklerini belirterek, İran, Mısır halkının yönetimde kendi iradesinin hakim olmasını istemektedir. Halkın kendi geleceğini kendisinin belirlemesi gerektiğine inanmaktadır" diye konuştu.

(Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir