• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
HAMAS`tan Abbas Yönetimine Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Mahmut Abbas yönetimine çağrıda bulunan İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümeti yaptığı açıklamada, ABD`nin Filistin`de işleri karmaşık hale getirmekten başka bir şey yapmadığını belirterek, her zaman İsrail`in yanında tavır alan ABD yönetimine boyun eğmeyi bırakmasını ve şimdiye kadar sürdürdüğü politikayı da tümüyle gözden geçirmesini istedi.


Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Filistin Dışişleri Bakanlığı adına yapılan açıklamada, "Amerika lideri Obama bir kez daha Siyonist yönetimin politikasını esas aldığını ortaya koydu. Obama`nın Filistin halkının hak ve umutlarını görmezden gelerek işgal rejimini desteklemeye devam edeceklerini söylemesi, Beyaz Saray`ın Filistin halkını kandırmaya devam ettiğini gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

 

Amerika Başkanı Obama Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi`nde (AIPAC) yaptığı konuşmada, Filistin devletiyle Filistinli mültecilerin dönüş hakkına hiç değinmeden İsrail`in güvenliğinin kendileri için öncelikli mesele olduğunu, güçlü bir müttefik olarak kalması için İsrail`e her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etmişti.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir