• DOLAR 32.591
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2512.844
  • ...
İğrenç Film İzmir`de Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ile Müslümanlara hakaret içeren filme bir tepki de İzmir`den geldi. Konak Meydanı`nda toplanan Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları, Üyeleri ve kalabalık bir grup partili, yapılan saygısızlığı protesto etti.

Hz. Muhammed`e dil uzatılmasının kınandığı protesto eylemi sırasında, \"Peygambere Uzanan Diller Kurusun\", \"İslam`a Uzanan Eller Kırılsın\", \"Kahrolsun Amerika\" sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, İslam`a, Kuran`a ve Peygambere hakaretler içeren filmin, ahlaka, inanca saygı ve insaf ölçüleriyle bağdaşmadığı vurguladı. Filmin Müslümanlara karşı kasıtlı bir ayrımcılık, nefrete teşvik ve dine hakaret eylemi taşıdığını belirten Kaplan, \"Bunlar kışkırtıcıdır, barış ve hoşgörü düşmanıdır. Israrla ve düşmanca bir tavırla İslam`ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam etmektedirler. İslamiyet`e ve Hz. Muhammed`e hakaret etmekle, kendi iç dünyalarındaki kini ve düşmanlığı yansıtmaktadırlar. Uğursuz saldırı ve hakaretlerin hepsi Müslümanlara karşı topyekûn bir kuşatmadır\" dedi.

İnançlarımızla Alay Etmek Kimsenin Haddi Değil
Hiç kimsenin, Müslümanların dini ve kutsal inançlarıyla alay etme hakkını kendisinde göremeyeceğine dikkat çeken Kaplan, Peygambere hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını söyledi. \"Düşünce ve ifade özgürlüğü adına başka dinlerin değerleri görmezden gelinemez. Hiçbir ifade özgürlüğü, İslam âleminin kutsal değerlerine yapılan çirkin saldırıya mazeret olamaz\" diyen Kaplan, \"Dinimize ve Peygamberimize yönelik tekrarlanan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz\" dedi.

Kaplan, Batının küstah ve edepsiz tavrına baktıkça, Rahmet Peygamberi`nin insanlığa hediye olarak sunduğu değerlerin ne kadar anlamlı olduğunun bir kez daha görüldüğünü dile getirdi.

Hükümet Gerekli Tepkiyi Göstermedi
Filme tepkiler çığ gibi büyürken Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`nin gerekli tepkiyi göstermediğini savunan Kaplan, Başbakan Erdoğan`ın filmle ilgili açıklamasını ise yüzeysel kalmakla eleştirdi. Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Müslümanlar, bu iğrenç duruma tepkilerini koymalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, bu filme karşı birlikte hareket etmelidir. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır.\"

Gençlik Kolları Üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir