• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
2. Hac Kafilesi Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek için gidecek Müslümanlar dün akşam, Adana Şakirpaşa Havaalanından Medine`ye uçtu.

İslam`ın 5 şartından biri olan hac ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, aylar öncesinden il ve ilçe müftülüklerine kayıtlarını yaptırıp çıkmak istedikleri bu mübarek yolculuğun hazırlığına başladılar. Çekilen kura sonucunda hacca gidecekler listesinde ismi çıkanlar mutluluktan havalara uçarken, kurada ismi çıkmayanlar ise bir sonraki yıla nasip diyerek boynu bükük bir şekilde bu mübarek anları yaşayabilecekleri günleri iple çekmeye başladılar.

Dün gece saat 02.00`da Adana`dan 2. Hac kafilesi yola çıktı. Hac farizasını yerine getirecek olan Müslümanların sevinçleri gözlerinden okunuyordu Heyecandan ne diyeceğini bilemeyen hacı adayları, \" Allah bu mutlu, bereketli ve hayırlı anları herkese yaşatsın. Tüm Müslümanlar için dualar edeceğiz\" ifadelerini kullanırken, onları uğurlamaya gelen yakın akrabalarının isimlerini not defterlerine kaydederek Allah`a en yakın oldukları Kabe`yi muazzamayı tavaf ederken isim isim dua edeceklerini söylediler.

Bugün ve yarın da hac kafileleri Adana Şakirpaşa Havaalanından kutsal topraklara gitmeye devam edecek.(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir