• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
İhvan Gösterilere Katılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da selefi eğilimli gruplar, Mısırlıları Hz. Muhammed`in karikatürünün basılmasına izin veren Fransa`ya tepki göstermek için cuma namazından sonra Fransız Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlemeye çağırdı.

Selefi eğilimli olarak bilinen grupların bir araya geldiği cephenin resmi sözcüsü Halid Said, ``Hz. Muhammed`e (SAV)yapılan hakaretlere ve karalama kampanyalarına karşı sessiz kalmamalı, gereken tepkiyi göstermeliyiz. Bu nedenle Fransa Büyükelçiliği önünde Cuma namazı sonrası ``milyonluk gösteri`` için toplanacağız`` diye konuştu.

Kahire yönetimini Fransa ve İngiltere`yle olan siyasi, ekonomik ilişkileri askıya almaya çağıran sözcü, film ve karikatür meselesini ``haçlı seferlerinin` bir uzantısı olarak tanımladı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ise Fransa Büyükelçiliği önünde düzenlenecek gösterilere katılmayacaklarını açıkladı.

Müslüman Kardeşler adına konuşan Şura Meclisi üyesi Seyyid el-Nuzeyli, ``Hz. Muhammed`e hakaret içeren hiç bir hareket kabul edilemez. Ancak, güvenlik güçleri ve halkın çatışmasını önlemek için bu gösteriye katılmama kararı aldık`` dedi.

Fransa`da ``Charlie Hebdo`` isimli haftalık mizah dergisinin Hz. Muhammed`in karikatürüne yer vermesi tepkilere yol açmıştı.

Kahire`deki Fransa Büyükelçiliği, ülkedeki kültür merkezleri ve eğitim kurumlarını, muhtemel olaylara karşı 4 gün kapatma kararı almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir