• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Prim borçlarını ödemeyenlere son gün uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mecliste yapılan son değişiklikle yapılandırma süresi içerisinde SGK ve Bağ-Kur prim borçlarını ödemeyenler için getirilen ek süre 28 Şubat'ta sona eriyor.

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın düzenlediği programda SGK uzmanları tarafından SGK ve Bağ-Kur'lu esnafa, prim borçlarının yapılandırılması hakkında brifing verildi. Programa Midyat SGK Müdürü Abdurrahim Güneş, İşveren Şefi Yılmaz Yusufoğlu, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Rıfat Direkçi, kurumun bazı yetkilileri ve esnaf katıldı.

Program sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Midyat SGK İlçe Müdürlüğünde görevli İşveren Şefi Yılmaz Yusufoğlu, 28 Şubat'a kadar ödeme yapılmasının büyük bir kazanç sağlayacağını ifade etti.

28 Şubat son gün

Yapılandırma kapsamında taksitlerini ödemeyenler için son günün 28 Şubat'ta sona ereceğini belirten Yusufoğlu şunları söyledi:

"28 Şubat tarihi şu yönden çok önemli. Biliyorsunuz en son meclisimizin kabul ettiği 7143 sayılı yapılandırma ile 27 Ağustos'a kadar Bağ-Kur'lu olan işverenlerimizin borçları 7143 sayılı yapılandırma kapsamında yapılandırılmıştı. Bu kapsamda 27 Ağustos'a kadar yapılandırma başvurusu yapıp da 1 ve 2'inci taksitlerini aksatan işverenlerimiz ve Bağ-Kur'lu esnaf kardeşlerimiz bu son düzenlemeyle hükümetin getirdiği yeni bir ek süre ile aksatmış oldukları taksitlerini yüzde 2 gibi çok cüzi bir gecikme zammı ile birlikte ödeme fırsatı doğdu. Bu nedenle 28 Şubat 2019'a kadar borçlarını ödemeleri halinde söz konusu yapılandırmaları bozulmadan, aynı şekilde ödemeye devam etkileri sürece bu yapılandırmadan yaralanma olanakları olacak. Bu yüzden 28 Şubat tarihi hem esnaf kardeşlerimiz hem işçi çalıştıran işverenlerimiz açısından yapılandırılmış oldukları borçlarını yine yapılandırma kapsamında ödemeye devam etmeleri için çok önemli bir tarih. O yüzden bu yapılandırmaya başvurup da taksitini aksatan işverenlerimizin 28 Şubat tarihine kadar gecikmeye girmiş taksitlerini ödemelerini bekliyoruz ve tavsiye ediyoruz."

"28 Şubat'a kadar gecikmiş taksitlerini ödemeyenlerin borçları sisteme tekrar yüklenecek"

28 Şubat'a kadar ödenmeyen borçların sisteme tekrar yükleneceğini belirten Yusufoğlu, "7143 sayılı yapılandırma ile borçlu işverenlerimiz ve Bağ-Kur'lu vatandaşlarımızın gecikme zamları biliyorsunuz silinmişti. Sadece TEFE ve TÜFE oranında çok cüzi bir miktarda gecikme zammı diyebileceğimiz bir meblağ uygulanıyordu. İdari para cezası anlamında işveren normal prim borçları Bağ-Kur'luların borçları anlamında anapara üzerinden borçlarını 36 aya kadar yapılandırma imkânları getirilmişti. 18 taksit halinde ikişer aylık ödeme periyodunda 36 aya kadar bu borçlarını anapara üzerinden ödeme olanağı getirilmişti. İşte bu kapsamda 28 Şubat'a kadar aksamış olan taksitlerini ödemeyen işverenlerimiz 1 Mart tarihi itibariyle bu olanaklardan yaralanmamış, yapılandırmaları bozulmuş ve gecikme zamları ile birlikte bu borç meblağları yeniden sisteme yükleneceğinden işverenlerimizin bu noktadaki zararları ve kayıpları çok fazla olacaktır." dedi.

"Esnafımız bu fırsatı kaçırmamalı"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Rıfat Direkçi ise esnafların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiği çağrısında bulundu.

Direkçi, "Düzenlemiş olduğumuz bilgilendirme amaçlı konferansımıza esnaflarımızın ve sanatkârlarımızın dönem dönem ortaya çıkan SSK ve Bağ-Kur primlerinin yapılandırması ile ilgili brifing verildi. Esnaf ve Sanatkârlarımıza ikinci ve üçüncü taksitlerini ödememiş, ama başvuru yapanlar bu konuda son bir fırsat olarak hükümetimiz tarafından bir şans daha verildi. O dönem için ayın haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve aralık aylarındaki son çağrıda istifade etmeyenlere son bir fırsat tanındı. Bu da memnuniyet verici bir gelişme. SGK Müdürlüğü tarafından bu konuda bize destek ve bilgilendirme amaçlı yardımcı oldular. Bu konuda gerçekten o dönemde müsait olmayan maddi anlamda veya farklı sebeplerden ötürü bu yapılandırmada etmenleri bir şans verilmesi çok memnuniyet vericidir. SGK Midyat İlçe Müdürlüğünün ziyaret edilmesi bu tür konularda soru sorulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Direkçi son olarak, "Ayrıca genç girişimcilere 18 aya kadar primleri ödenmesi yanında işçi çalıştırana devletin 18 aya kadar prim ödeme avantajları vardır. Bunun gibi faydalanmalarını esnaf ve sanatkârlarımız bu konuda sormalarını bilgi almalarını önemsiyoruz. Mutlaka bu konuda hassas davranmalarını ve ilgili birimle irtibata girmelerini istiyoruz. Bu konunun ciddiye alınması çok önemlidir. Başka yapılandırmalar olmayacak bu son fırsat. Evet, bunun getirisi nedir diye söylediğimiz zaman bunların birikmiş olan gecikme cezası faizi ile beraber ödememiş olacak. Ödenecek olan anaparanın çok cüzi bir gecikme zammıyla ödenmesi veya cezası ile beraber ödemesini kesinlikle faydalı ve verimli görüyoruz mutlaka son fırsattan istifade etmeleri benimsemelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir