• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu:`Libya Halkıyla Kaderimiz Ortaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu, Libya halkının taleplerinin karşılanmasını istediklerini söyledi. Bütün taraflarla görüşmelerini olumlu bir şekilde sürdürdüklerini dile getiren Davutoğlu, bu görüşme ve temasların devam edeceğini vurguladı.

Bu çerçevere UGK Başkanı Mustafa Abdülcelil ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını anlatan Davutoğlu, "UGK`yi Libya halkının meşru ve müteber bir temsilcisi olarak görüyoruz. Diğer ilgili taraflarla da görüşmeye devam edeceğiz. Bizim için önemli olan Libya halkının meşru taleplerinin barış içinde karşılanmasıdır.

Bu yol haritasını sayın Başbakanımız zaten ilan etmişti. Ateşkes ilan edilmesi ve halkın taleplerinin karşılanması yol haritasının ana unsurlarıdır. Bugün ayrıca Libya`daki insani durumu görüştük ve yapılacakları ele aldık. Özellike Tunus`taki mültecilerin ihtiyaçları başta olmak üzere tüm insani ihtiyaçların karşılanması konusunda elimizden geleni yapacağız. Tarihte Libyalı kardeşlerimizle kaderimizi ortaktır. Bundan sonrada birlikte harekete edeceğiz." dedi.

UGK Başkanı Mustafa Abdülcelil ise tarihi ilişkilere dayanarak bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Her iki ülkenin halklarının Mustafa Kemal Paşa ve Enver Paşa`nın sergiledikleri kahramanlıkları, Osmanlı Devleti`nin Libya topraklarının korunması konusundaki hassasiyetini bildiğini anlatan Abdülcelil, hala Libya`da Türk asıllı çok sayıda ailenin bulunduğunu, Türkiye`de de Libya asıllı aileler olduğunu bildiklerini kaydetti.

Başından beri Türkiye`nin sergilediği tutumu anladıklarını vurgulayan Abdülcelil, "Onlar kan akıtılmasını istemiyor. Beklentimiz geçim ve hukukumuzun belirlenmesidir. Türk kardeşlerimizin yol haritasına destek veriyoruz. Operasyon sivil halkı korumak içindi. Hiçbir zaman Haçlı Seferi değildi. Operasyonlarda sivillere el uzatılmadı. Bunun aksini iddia edenler doğru söylemiyorlardır. Bugün insani konular başta olmak üzere birçok konuyu ele aldık. Mülteci sayısı 70 bini aşmış durumda." diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir