• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Hakaret Filmi Muş`ta Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Belediye Meydanında Saat : 13.00 düzenlenen protestoya yüzlerce ` vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak Molla Ekrem Derdiyok Hoca katıldı. Basın açıklamasını ise Muş Selam Der Başkanın Cesim Yılmaz okudu.
 
Büyük Şeytan Amerika ve İsrail`i Telin Etmek İçin buradayız" diyen Derdiyok Hoca "Peygamber Efendimiz dünyaya gelmeden önce Mekke`deki insanlar puta tapıyorlardı Kabe`nin içine 360 put dikerek onlara tazimde bulunuyorlardı. Medine`de Evs ve Hazrec İsminde 2 Kabile Vardı Bu iki kabille bir birlerine düşman olarak yaşıyorlardı ve yine Medine`de beni Kurayza beni nadr ve kaynuka adında Yahudi kabileleri vardı bu arap kabilelerini 120 Yıl boyunca çatıştıran yine bu Yahudiler idi ve Amerika zihniyeti idi" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında, ``Ey insanlar siz günde 17`kez namazda Eşhedüennemuhammedenresulallah dediğiniz ve peygamberliğine şahitlik ettiğiniz işte o peygambere hakaret edilmiştir." İfadelerini kullanan Derdiyok, "Ey insanlar siz günde 5 kez ezanda Allah`ın İsmiyle beraber o peygamberin ismini zikrediyorsunuz işte böyle bir peygambere hakaret ediliyor. İşte Bu peygamber imanımızın bir parçasıdır eyer onu kabul etmezseniz imanınız kamil bir iman değildir``dedi.
 
Muş Selam Der adına basın açıklamasını okuyan Yılmaz
İslam düşmanlarının, yüce Peygamberimiz (sav)`e hakaretle derin kinlerini bir kez daha ortaya koydukları ifade etti.
 
Amerika`da Yahudilerin desteğiyle Kıpti bir Hıristiyan tarafından "Müslümanların Masumiyeti" isimli filmde, İslam`a ve onun Aziz Peygamberine alçakça dil uzatıldığını hatırlatan Yılmaz, "İslam`ın şiddet yanlısı ve bu şiddetinde `Hz. Muhammed(sav)`in öğretilerinden kaynaklandığı` iddia edilerek Peygamberimize hakaret edilmiştir. Bununla yetinilmemiş Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı İslam düşmanı olan zavallı.., İslam`ı kansere benzetip, Müslümanların da yok edilmesi gerektiğini söyleyerek, İslam dünyasına meydan okuma küstahlığında bulunmaya devam etmiştir. Amerika ve İsrail; İslam ve Kuran`ın her geçen gün parıldamasından dolayı çirkin ve nefret dolu bir şekilde öfkelerini kustular. İnsanoğlunun en kutsal simasına karşı yaptıkları bu melun hadiseyle, kara yüzlerini bir kez daha gösterdiler." dedi.
 
Hz. Peygambere Hakaret Asla Kabul Edilemez
Hz. Muhammed (SAV) hakaretin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti: Hiçbir Müslüman böyle bir küstahlığa tahammül edemez, bu tür birsaldırıyı kabul edemez. Yeryüzünde hiç kimsenin Efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. İnancımızın gereği olarak peygamberler arasında ayırım yapmayız ve saygıda kusur etmeyiz. Aynı şekilde Peygamberimize ve kutsallarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Ama tarih boyunca kâfirler ve özellikle Yahudiler İslam`a karşı saldırı ve hakaretlerini sürdürmüşler ve bu çirkeflikte birbirlerine destek olmuşlardır. Böyle alçakça saldırılar karşısında Peygamberimizin hürmetini korumaları, tüm Müslümanların üzerine bir farzdır.
 
İslam`a ve onun aziz Peygamberine yapılan hakaretlerin Müslümanlarca hoş görülemeyeceği ve gereken tepkinin verilmesi herkesin malumudur. Ancak Müslüman halkların doğal olarak verdikleri bu tepkiler bazı kesimlerce Müslümanların tezgâha geldikleri yönünde ifadeler sarf edilmiştir. Amerika`nın dümen suyundan gidenlerin, Müslüman halkların verdiği tepkilere karşı durması ve tezgâha geldiklerini ifade etmesi, bu kişilerin Amerika`ya bağımlı ve teslimiyet ruhu içerisinde olduklarının bir göstergesidir. Amerika ve Avrupalı emperyalist devletlerin Müslümanlara ve mazlum halklara yönelik gerçekleştirdikleri katliam, talan ve her türlü zorbalığı görmezden gelenler, bu mazlum halkların verdiği herhangi bir tepkide, hemen mal bulmuş mağribi gibi saldırmakta, Müslümanları terörist olarak görmekten çekinmemektedirler. Öte yandan Amerika, İsrail ve diğer emperyalist devletlerin uyguladıkları devlet terörünü kendi güvenliklerini sağlama adı altında meşru görmeyi de ihmal etmemektedirler."
 
Vicdanları Varda Tarihi İncelesinler

"Adalet timsali olan Peygamberimiz Hz. Muhammed`i şiddet yanlısıymış gibi göstererek hakaret edenleri, önce kendi karanlık tarihlerine göz atmaya davet ediyoruz." diyen Yılmaz "Söz konusu kişilerin tarihte hangi vahşetlere imza attıklarını, kimin şiddet ve kötülük kaynağı olduğunu eğer vicdanları varsa rahatlıkla görebileceklerdir.
 
Bizler Peygamber Efendimiz (sav)`e olan ahitlerimizi burada tazeliyoruz. Ve diyoruz ki Ey yüreklerinde Aziz Islama ve Onun peygamberine kin ve düşmanlık besleyen İsrail Amerika ve yandaşları! Bizde Rabbimizin dediği gibi diyoruz ki; "geberin kininizden" Şunu unutmayın ki, sizin bu kininizden taşan hakaretlerinizi Müslümanlar asla kabul etmeyecektir. Sizler atalarınız olan Ebucehiller, EbuLehebler, Kab.Bin Eşreflerin yolunu tutup Aziz İslam Peygamberine hakaretler ediyorsunuz. Şunu o beyinsiz kafanıza sokun ki bizlerde birer Mus`ab birer Zeynep, birer Fatma ve birer Bilal olup erkek ve kadınlarımızla, gençlerimiz ve yaşlılarımızla Aziz Peygambere yapılan hakaretlere karşı kendimizi siper yapacak, malımızla ve canımızla buna karşı duracağız. Ey aziz Peygamber! Bugün burada sana olan ahdimizi bir kez daha tazeliyor ve Yüce Allah`ı şahit tutarak; kanımızın son damlasına ve ömrümüzün son anına kadar senin yolunu sürdüreceğimizi, nerden gelirse gelsin senin şahsına ve davana yapılan hakaretleri asla kabul etmeyeceğimizi ve bu uğurda ölmeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz."şeklinde konuştu.
 
"Seleflerimiz Gibi Dimdik Duracağız"

Büyük şeytan Amerika ve küçük yavrusu Siyonist İsrail ve diğer emperyalist Avrupalı devletler şunu bilsin ki, Selahaddin-i Eyyubi, Şeyh Şamil ve Şeyh Said`in torunları olarak, dinimize ve aziz Peygamberimize yapılan her türlü saldırıya karşı seleflerimiz gibi dik duracak ve bu alçakça saldırılara karşı bütün gücümüzle tepkimizi ortaya koyacağız. Son olarak İslam`a ve Peygamberimize dil uzatan bu alçakları lanetliyor ve zuntikam olan Rabbimizin Kur`anda buyurduğu; `Resulüm! Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor` ayetinin işaret ettiği güne havale ediyoruz."
 
Basın açıklaması Amerika ve İsrail bayraklarının yakılmasıyla son buldu.
(İnan Sur/Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir