• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Vali Karaloğlu, VÖDER` in Başarılı Öğrencilerini Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Öğretmen Derneği`ne üye olan gönüllü öğretmenlerin ders verdiği ücretsiz SBS kursları; 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van`da meydana gelen depremlere rağmen devam etti. Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın kaynak desteğinde bulunduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Müdürlülüğüyle ortak olarak yapılan kurslara 4.080 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerden SBS`ye giren 1.510, 8. sınıf öğrencisinden 853`ü Van`ın gözde okullarını kazanma başarısı gösterdi.

 

Van Merkez ve ilçelerinde dar gelirli aileler; dershaneye gönderemediği çocuklarını VÖDER`in açtığı ücretsiz kurslara gönderdi. Başarılı olan 853 öğrencinin 56`sı Fen Lisesi, 5`i Sosyal Bilimler Lisesi, 108`i Anadolu Öğretmen Lisesi, 426`sı Anadolu Lisesi, 62`si Sağlık Meslek Lisesi, 106`sı İmam Hatip Lisesi, 90`ı da diğer meslek liselerine yerleşti. Van`ın en popüler lisesi olan Türk Telekom Fen Lisesi, Özel Serhat Fen Lisesi ve Van İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi`ne yerleşen 15 öğrenci kendilerine kaynak desteğinde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu`na `teşekkür` ziyaretinde bulundu. VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, VÖDER Okuma Salonları Genel Koordinatörü Mahmut Karak ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğrencileri kabul eden Vali Münir Karaloğlu, öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

 

Öğrencilere başarılarının devamını dileyen ve çocukların başarılarına önemli katkı sağlayan VÖDER`i kutlayan Vali Karaloğlu: \"Bundan sondaki eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Güzel okullar kazanmışsınız. İnşallah bu okullar bundan sonraki hayatınızın şekillenmesine de vesile olur. Size bir emek verildi. Bu emeğin karşılığını vermiş olmanız güzel. VÖDER`de gönüllü olarak cansiperane çalışan öğretmenlerimize de `teşekkür` ediyoruz. Her yıl böylesi güzel çocuklarımızın kazanmasına vesile oluyor. İnşallah bu çocuklar lise sonunda güzel üniversitelere yerleşirler. Sonra da şehirlerine dönerler ve ülkelerine faydalı birer insan olurlar. Bizler de onlarla gurur duyarız. Çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum.\" dedi.

 

26 Kursa 4 Bin 500 Öğrenci Kayıt Yaptı
VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, yıl içinde açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl Van Merkez ve ilçelerinde 26 kurs açtıklarını, açılan SBS kurslarına 6, 7 ve 8`nci sınıfta okuyan toplam 4 bin 500 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydetti. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra bazı öğrencilerin il dışına gitmeleri sebebiyle kurslara 4 bin 80 öğrencinin devam ettiğini ifade eden Yıldız: \"Her türlü olumsuzluğa rağmen öğretmenlerimiz tatile çıkmayarak ve il dışına gitmeyerek öğrencilerimizi sınava hazırlamaya devam ettiler. Sayın Valim; sizlerin moral desteğiyle gönüllü öğretmenlerimiz öğrencilerimizi tercih ettikleri okullara yerleştirmeyi başardılar. 8`nci sınıfa giden ve kurslarımıza gelen 1.510 öğrenciden 853`ü tercih ettikleri okula yerleştiler. Bu da; bizleri son derece memnun etti. İnşallah bu yıl aynı başarıyı katlayarak devam ettireceğiz. Bu vesileyle kurslarımızın açılmasına verdiğiniz destek ve katkıdan dolayı öğrencilerimiz ve aileleri adına sizlere teşekkür ediyorum.\" dedi.
Öğrencilerin taleplerini de dinleyen Vali Karaloğlu; öğrencileri tebrik ederek, hazırlanan hediyeleri verdikten sonra ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir