• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
`Peygamber Aşığı Olduğumuzu İspatlayalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Amerika`daki bir Kipti tarafından çekilen Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren filme tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor. İğrenç filme bir tepki de Yazar Sadullah Aydın`dan geldi.

Bundan kısa bir süre önce Amerika`da bir filmin fragmanının yayınlandığını ve Peygamberin, Müslümanların anneleri olan eşlerine ve İslam`ın kutsallarına yönelik çirkin bir saldırı olduğunu belirten Aydın, "Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik, Peygamber Efendimizin masumiyetine yönelik alçakça, rezilce saldırılar içeren bu filmin fragmanı yayınlanır, yayınlanmaz İslam alemi ayağa kalktı." dedi.

Türkiye Halkı Çirkin Filme Duyarsız Kalmasın
Peygambere yapılan bu hakarete karşı İslam Ümmetinin Peygamberine sahip çıktığını ifade eden Aydın, "Barbar batının karikatür krizinde olsun, daha önceki kutsallarımıza yönelik saldırılar da olsun İslam ümmetini kişisizleştirmek, köleleştirmek ve kutsallarına karşı duyarsızlaştırmak için İslam ümmetinin kutsallarına yönelik batının planlı bir projesi olan bu film karşısında İslam alemi Libya`da, Tunus`ta, Mısır`da, Cezayir`de ve dünyanın her yerinde adeta ayaklandı." ifadelerini kullandı.

Aydın, yaşanan olayı kabul etmeyen birçok insanın şehit olduğunu, birçok insanın yaralandığını ve milyonlarca insanın meydanlara dökülmesine sebep olduğunu vurgulayarak, "Ama ne yazık ki Türkiye bu konuda çok duyarsız ve ilgisiz kaldı. Türkiye halkı neden duyarsız kaldı. Hâlbuki ben inanıyorum Türkiye halkı insanlarının Peygamber sevgisi ve Peygamber muhabbeti diğer Müslümanlarınkinden ve diğer Müslüman ülkelerinden aşağı değildir." şeklinde konuştu.

Başbakan, Türkiye Halkının Gazını Aldık
Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Bu ilgisizliğin ve bu duyarsızlığın nedeninin Başbakanın şu sözlerinde gizli olduğuna inanıyorum. İki gün önce Başbakana soruldu neden Türkiye halkı diğer İslam ülkeleri gibi meydanlara, sokaklara dökülmedi ve bu çirkin filmi protesto etmedi sorusuna Erdoğan, "Biz 10 yıl boyunca Türkiye toplumundaki aşırılıkları ve fazlalıkları törpüledik. Türkiye halkının uysallaştırdık ve onların gazını aldık" diyor. Türkiye halkı tepkisiz, güdülmeye müsait, bilinçsiz, şuursuz bir hale dönüştürdük demek istiyor."

Aydın konuşmasının ardından son olarak, "Kesinlikle bu tepkisizlik, bu ilgisizlik, bu uyuşukluk ve bu duyarsızlık Türkiye`nin Müslüman halkına ve Müslüman ümmetine yakışmıyor. Bizler meydana dökülmeliyiz, bütün dünyaya Muhammed Mustafa`nın fedaileri olduğumuzu onun aşıkları olduğumuzu ve gerekirse canımızı bile ortaya koyacağımızı bütün dünyaya ilan etmeliyiz." çağrısında bulundu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir