• DOLAR 32.33
  • EURO 35.076
  • ALTIN 2300.997
  • ...
Disiplin Affıyla Göreve Dönen Memurlara Müjde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Disiplin affıyla göreve dönen memurların boşta geçen sürelerinin hizmetlerine dâhil edilmesi için başvuru yapılmasına az bir süre kaldı. Temmuz 2012 de yürürlüğe giren 6353 sayılı yasa da bu sürelerin hizmetten sayılmasına olanak tanındı. Buna göre disiplin cezasıyla memuriyetine son verilip disiplin affı neticesinde göreve dönenlerin boşta geçirdiği sürenin sigortalı olarak sayılması için en geç 12 Ekim 2012 tarihine kadar SGK` ya başvurmaları gerektiği bildirildi.

12 Temmuz 2012 tarihi itibariyle resmi gazetede yayınlanan 6353 sayılı kanunla, 2006 yılından evvel disiplin cezası almak suretiyle devlet memuriyeti hakkını kaybetmiş olan devlet memurlarının bu memurluktan uzak kaldığı dönemlere ilişkin emekli keseneklerini ödeme imkânı ve bu hizmetlerin aktif hale getirilmesi imkânı getirildi.

\"Geçmiş Dönemdeki Hak Kayıpları Giderilmiş Olacak\"
12 Ekim 2012 tarihine kadar Sigorta Primleri Genel Müdürlüğüne boşta kalan süreleri borçlanmak için talepte bulunmaları gerektiğini söyleyen SGK İl Müdürü Sefa Tatlısu, \"Talepte bulunan devlet memurlarımızın borçlanma primleri hesaplanacak ve görevden ayrıldıkları kurum`a tebliğ edilerek o kurumlar tarafından primleri ödenme imkanı sağlanacak. Bu suretle mağdur olan devlet memurlarımızın geçmiş dönemdeki hak kayıpları giderilmiş olacak.\" dedi.

\"Şuana Kadar Müracaat Olmadı\"
Batman`da şuana kadar bir müracaatın olmadığına dikkat çeken SGK İl Müdürü Sefa Tatlısu, \"Bu kapsama girecek devlet memurlarımız varsa 12 Ekim 2012 tarihine kadar başvuruda bulunmayı ihmal etmesinler. İlimizde bu kapsamda herhangi bir müracaat olmadı. Bu kapsamda olan devlet memuru var mı yok mu bilmiyoruz. Ama 2006 yılına kadar disiplin cezasıyla görevden el çektirilen memurlarımızın bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz.\" dedi. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir