• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
`Peygambere Sahip Çıkmak Onun Sünnetini Yaşayarak Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - İsrail asıllı bir Amerika vatandaşı film yönetmeni Sam Bacile tarafından yapılan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve yüce dinimiz İslam`a galiz hakaretlerde bulunan sözde "Müslümanların Masumiyeti" adılı filme tepkiler çığ gibi büyüyor.

Dünyanın her tarafında Müslümanlar tepkilerini gerek basın açıklamalarıyla gerek düzenledikleri mitinglerle hatta Amerika ve İsrail büyük elçiliklerine saldırılar gerçekleştirerek devam ettiriyor.

Hatırlanacağı üzere filmin you tube adlı video paylaşım sitesine sadece 15 dakikalık bölümünün düşmesi üzerine Libya`da eylem yapılmış ve Amerikan büyükelçiliği göstericiler tarafından basılmıştı. Baskın sonucunda Büyükelçi öldürülürken birçok elçilik çalışanı da ağır yaralanmıştı.

Türkiye`nin çeşitli yerlerinde de yeterli olmasa da bu ahlaksız filme tepki gösterildi. Kimi sivil toplum kuruluşları ve platformlar tepkilerini dile getirmek adına kitlesel basın açıklamaları düzenledi.

Peygambere Sadakat Mitingi
Son alınan bilgiler doğrultusunda Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda kendilerinin mevlid alanı olarak adlandırdıkları İstasyon Meydanında bu Pazar "Ey Müslüman! Peygambere yapılan bu hakarete sessiz kalma" çağrısıyla (Peygambere Sadakat" mitingi düzenleyeceğini duyurdu.

Her yıl aynı meydanda Nisan ayı içerisinde düzenledikleri kutlu doğum etkinlikleriyle yüz binlerce peygamber aşığını bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformunun yapacağı bu protesto mitingi, yapılan bu hakaret mitingine sessiz kalmakla eleştirilen Türkiyeli Müslümanların sesi olmayı planlıyor.

Hükümet Filme Sessiz Kalmamalı
Filme gösterilen tepkiler sadece bununla sınırlı değil tabi, Adanalı Müslümanlar da gerek kitlesel gerek ferdi olarak tepkilerini dile getiriyorlar. İlke Haber Ajansına konuşan ve pide fırını imalatında çalışan Şevket Koçak, "Yapılan bu hakaret filmi 2006 yılında yapılan karikatür krizinden daha beter bir durum. Bu biz Müslümanların kesinlikle kabul edemeyeceği bir hakaret… Karikatür krizinde yollara düşerek verdiğimiz tepkinin mislini bu film sonucunda göstermemiz gerekiyor. Hükümet yetkililerinin de bu alçak filme sessiz kalmamaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tepkimizi Göstermek Zorundayız
Pide fırını imalatında görev yapan Soner Uçar ise " Bu film Müslümanlara yapılan bir komplodur diye düşünüyorum. Hıristiyan ve Yahudilere karşı İslam`ı ve Aziz peygamberini kötü göstermek ve terörize etmek için yapılmış bir film olarak görüyorum. Tepkimizi göstermek zorundayız ama sağduyuyu da elden bırakmamamız gerekir" dedi.

Diyarbakır İstasyon Meydanında Olacağız İnşallah
Görüştüğümüz pide fırını sahibi Osman Sülün ise "Bu Pazar Diyarbakır İstasyon Meydanında yapılacak olan mitinge inşallah iştirak etmeye çalışacağız. Resulallah aleyhiselatu vesselama yapılan bu hakaretler ilk değil, geçmişe gidersek nübüvvetin ilk günlerinde efendimize sihirbaz, deli, meczup, büyücü gibi ve hatta ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştu müşrikler. Bu böyle devam edecek kıyamete kadar sürecek ama bizim tepkisiz kalmamız durumunda bugünkünden daha şiddetli olarak devam edecek. Tepkimizi göstermemiz ve efendimize olan sevgimizi ispatlamamız gerek diye düşünüyorum" dedi.

Rabbim Müslümanlara Vahdeti Nasip Etsin
Tekstil mağazası işletimi yapan Mustafa Aka da "Bu hakaret filminin tek sebebi var, o da biz Müslümanların parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık kafirlere cesaret veriyor ve bu saldırılar gerçekleştiriliyor. İşte duam o dur ki Rabbim Müslümanlara vahdeti nasip etsin inşallah" diye konuştu.

Tepkimizi Her Noktada Göstermeliyiz
Görüştüğümüz bir başka esnaf olan Ahmet Ölmez, "Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin filmi kınıyorum. Sessiz kaldığımız müddetçe Yahudi ve Hıristiyanlar bu hakaretleri sürdürecek ve kutsal saydığımız değerleri aşağılamaya çalışacaklardır. Sessiz kalmamalı tepkimizi her noktada göstermeliyiz" dedi.

Rabbim Filmi Çevirenleri Kahr-u Perişan Eylesin
Ahmet Ölmez`in iş yerinde çalışan ve aynı zamanda yeğeni olan Eyüp Ölmez, "Bir yandan olumlu görüyorum bizim uyanmamız açımızdan birlik olmamız açısından. Görüyoruz ki Libya da, Tunus`ta, Mısır da ve dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlar birleşmiş ve Amerika ve İsrail`i ortak bir noktada birleşerek lanetliyor. Rabbim bu sebeple bizleri birleştirsin ve bu alçak filmi çevirenleri kahr-u perişan eylesin inşallah" şeklinde konuştu.

Hakareti Lanetliyorum
Burhan Turgay, "Peygamber Efendimizin şahsına yapılan bütün hakaretleri ve çirkin eylemleri lanetliyoruz. Bütün Müslümanların dünya çapında tepkilerini doruğa çıkarmalarını istiyoruz. Daha büyük eylemler ve mitingler yapmalarını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Sünnetini Yaşayarak O`na Sahip Çıkmamız Gerekiyor
Hacca giden akrabalarını uğurlamak için Adana Havaalanında konu hakkında ki görüşlerini sorduğumuz Kasım Kurt adlı vatandaş, "Bu hakaret kesinlikle kabul edilemez. Bizler bunu kesinlikle kınıyoruz. Başbakan ve hükümetin daha hassas olması gerekir diye düşünüyorum. Efendimize sahip çıkmamız gerekiyor, bu da nasıl olur onun sünnetini yaşayarak yani hayatımıza tatbik ederek olur" dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir