• DOLAR 32.573
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2437.984
  • ...
VAN- Bazı incelemelerde bulunmak üzere Van`a gelen Borajet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Peker, Eyfel Petrol Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Gürses, Eyfel Petrol Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Odabaşı ve Eyfel Şirketler Grubunun Danışmanı Dr. Erdal Karabaş, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nu makamında ziyaret ettiler.

Van`a geliş amaçları hakkında bilgi veren Eyfel Petrol Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Odabaşı, Van merkezili olmak üzere İran`ın Tahran, Tebriz ve Urumiye, Irak`ın Erbil ve Süleymaniye ile Konya, Gaziantep ve Trabzon gibi illere uçuşlar düzenlemek istediklerini kaydetti. Odabaşı, \"Ayrıca Van Organize Sanayi Bölgesi`nde bir ilaç fabrikası kurmak için 60 dönümlük bir arazi talebimiz var. Bunun yanında bir de kargo hizmeti vermeyi düşünüyoruz\" dedi.

\"Amacımız Sizi Çevre Ülkelerinin Şehirlerine Götürerek Kucaklamanızı Sağlamaktır\"
Borajet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Peker ise Van`a günü birlik uçuşlar yapmanın yerine en az 2 uçağın Van Ferit Melen Hava Limanı`nda bulundurmak kaydıyla Van merkezli uçuşlar gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Van`a geliş amaçlarının ise `Kimlerin bize ne kadar destek vereceğini yerinde görmek için geldik` diyen Peker, Ticaret ve Sanayi Odası`nın desteklerini beklediklerini söyledi. Peker, \"Bizim Van`a göndereceğimiz uçaklar kısa pistlere çok rahat iniş yapabilen ve hatta toprak zeminli sahalar dahil olmak üzere her havada ve şartlarda inebilen uçaklardır. Bizim amacımız sizi çevre ülkelerinin şehirlerine götürerek kucaklamanızı sağlamaktır. Bunun için de herkes bu işin bir ucunda tutarsa üstesinde gelemeyeceğimiz bir şey yok\" dedi.

\"Van, Avrupa`nın Asya`ya Açılan Kapısıdır\"
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise 2010 yılında Van`ın bir milyon yolcu sayısını yakaladığına dikkat çekti. Her gün Van Ferit Melen Hava Alanı`na 12 ila 15 arası uçağın iniş kalkış yaptığını kaydeden Nadiroğlu, bunların hiçbirinin de doluluk oranının yüzde 90`ının altına düşmediğini söyledi.

Avrupa`nın Asya`ya açılan kapısının Van olduğunun altını çizen Nadiroğlu, \"2011 yılında Türk-Alman ortaklığı olan Sunexpress Hava Yolları Yönetim Kurulu, başlangıçta haftada bir defa olmak üzere Van-Frankfurt seferlerini yapmak için Van Valisi ve odamız yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek görüşmelerde bulundular. Meclis üyelerimize bir de brifing veren Sunexpress Hava Yolları Yönetim Kurulu, aldığı karar Van için çok önemliydi. Tebriz-Van seferi ile gelen İranlı yolcular, Van-Frankfurt seferi ile batıya taşınacaktı. Sunexpress Hava Yolları Yönetim Kurulu`nun aldığı karar halen geçerli olmasına rağmen firmanın teknik ekibinin Van Ferit Melen Hava Limanı`nın fiziki ve teknik olarak yetersiz olduğunu tespit ettikleri için askıya aldı\" dedi.

VATSO Meclis Başkanı Ata Altay, Türkiye`nin bu tür konularda çok hızlı çalışmasına rağmen İran tarafının bazı anlaşılmaz bir direnç gösterdiğini kaydederek, \"Ama bu sorunların aşılacağına inanıyorum. Çünkü İran`ın Türkiye`den başka dostu yoktur\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)