• DOLAR 32.51
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.618
  • ...
Gennadi Zyuganov: `Aşağılık Köpek Gibi Öldürüldü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev / Doğruhaber

Moskova - Rusya Komünist Parti lideri Gennadi Zyuganov, Libya`da öldürülen Amerikan Büyükelçisi Christopher Stevens`la ilgili sert ifadeler kullandı. Rusya`nın en büyük ikinci partisinin lideri Zyuganov Twitter`dan yaptığı açıklamada, "Libya`da görev yapan Amerikan büyükelçisi aşağılık bir köpek gibi öldürüldü. O Libya devriminin uzmanı idi. O ne ekti ise onu biçti…" ifadelerini kullandı. Zyuganov`un açıklamalarına Amerikan yönetimi sert tepki gösterdi ve muhalif lidere yönelik yaptırım uygulanabileceği dile getirildi.
Amerikan Libya Büyükelçisi Stevens ve üç meslektaşı Bingazi`de gerçekleşen bir saldırıda yaşamlarını yitirdi. İslamiyet`e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin protesto eylemlerinde konsolosluğa saldıran göstericiler Amerikalı diplomatları öldürmüştü.

Zyuganov`un basın merkezi Twitter`da yer alan ifadelerin çarpıtıldığı, sorumluluğun Komünist Parti lideri Zyuganov`un Twitter hesabının yöneticisi Deniz Parfyonov`a ait olduğu savunması yaptı. Kommersant`a konuşan Parfyonov ise, kendisinin sadece teknik destek verdiğini, Zyuganov`un kişisel olarak Twitlerini bildirdiğini söyledi.


Amerikalı kaynaklar, Zyuganov`a yönelik ABD`den gelecek tepkilerin seçim sonuçlarına göre değişebileceği yorumunda bulundu. Kommersant`a göre Cumhuriyetçi aday Mitt Romney seçimleri kazanırsa, Komünist parti liderine çok sert yaptırımlar gelebilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir