• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Suriyeli Mülteci Mersin Devlet Hastanesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Suriye`nin Halep kentinde yaşanan savaşta ayağından ve karnından Esad askerlerince vurulan 32 yaşındaki Mubahat Abdulğani 3 gün önce Hatay`ın Reyhanlı ilçesine akrabalarının yardımıyla getirildi. Abdulgani daha sonra ambulansla Mersin Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

 

Bulunduğu hastanede Suriyeli mülteciyi ziyaret eden Mersin Vanlılar Derneği Başkanı Murat Karahan, barışın ve kardeşliğin gelişmesinin gerektiği bugünlerde savaşla sorunların çözülmediğini söyledi. Suriye`de yaşanan savaştan dolayı üzüntülü olduğunu ifadede eden Karahan, savaşın biran önce bitmesini arzu ettiklerini kaydetti.

 

Suriyeli mülteci Muhabat Abdulğani ise Vanlılar Derneğine ve başkanı Murat Karahan`a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, savaşın biran önce bitmesi halinde ülkesine gitmek istediğini söyledi. Esat askerlerince ayağından ve karnından kalaşnikofla vurulduğunu ve yaralı haliyle Hatay`ın Reyhanlı ilçesine akrabalarının yardımıyla getirildiğini ifade eden Abdulğani, Reyhanlı`dan da ambulansla Mersin Devlet Hastanesine getirildiğini kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir