• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Abbas Güçleri Hamas Mensubu 60 Kişiyi Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi adına Batı Yaka’daki direnişi tamamıyla tasfiye etmek için uğraşan Abbas yönetimine bağlı güçler Batı Yaka’nın birçok şehrinde Hamas’ın lider kadrosuna ve mensuplarına karşı geniş çaplı operasyonlar sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne bilgi veren kaynaklarlar, BatıYaka’nın Nablus, Tulkerem, Kalkiliya, Selfit ve El-Halil şehirlerinde gece baskınları düzenleyen Abbas güçlerinin birçok evde arama yaptıktan sonra onlarca kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Gözlemciler, geniş çaplı baskın ve aramaların Filistin Özerk Yönetimi`nin siyasi olarak başarısız kalmasının kanıtlanması, Mısır’ın Başbakan İsmail Heniyye’yi karşılaması, Filistin yönetiminin Batı Yaka’da yaşadığı siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle her yerde protesto edilmesine denk gelmesinin kasıtlı olduğunu ifade etti.

Gözlemciler ayrıca, Abbas yönetiminin bu tutuklamalarla, yanlış politikalarına karşı çıkan ve her yerde onu protesto eden halkın dikkatini başka yerlere çekmek ve hem halkın hem de sivil toplum kuruluşlarının zirveye taşımak istedikleri protestolara son vermelerini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Diğer taraftan Filistinli esirler konusunda araştırmalarıyla tanınan Fuad El-Hafeş, sürekli ifadeye çağırılıp gözaltına alınmasını protesto etmek için açlık grevi başlattığını duyurdu.

Esirleri Araştırma ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş`i dün evine yapılan baskında bulamayan Abbas güçleri ailesinden El-Hafeş`in teslim olmasını istedi. El-Hafeş de teslim olup gözaltına alındı. Daha önce defalarca işgal yönetimi ve Abbas güçleri tarafından tutuklanıp serbest bırakılan El-Hafeş Filistinli esirlerin sorunlarıyla ilgileniyor.
Haberin hazırlandığı ana kadar gözaltına alınanlardan Tulkerem’de 16, Kalkiliya’da 11, Cenin’de 1, Ramallah’da 1, Selfit’te 14, Nablus’ta 8 ve El-Halil şehrinde 6 kişinin isimleri tespit edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir