• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
Manisa`da `Kur`an ve İnsan` Konulu Panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Araştırma Derneği tarafından , Kuran ve İnsan konulu panel düzenlendi. Kur`an Kerim ve mealiyle başlayan panelde konuşan dernek başkanı Ahmet Günhan, Kur-an ve sünneti merkeze alan çalışmaların kesiştiği bir noktada yer aldıklarını ifade etti.
 
Günhan "Hayat kılavuzumuz olan Kur-an okumalarımız sırasında `Salihlerle birlikte olmayı, evlerimizi ibadet mekanı kılmayı, ev halkımızı ve kendimizi ateşten korumayı` bizden istediğini gördük.Saydığım bu hususların, bize sorumluluk yüklediğini düşündük ve yola çıktık. Rabbimize hamd olsun 4 Temmuz 2012 de kuruluş gerçekleşti. Çalışmalarımızda inanç ve ahlak değerlerimizin öğrenilmesi,öğretilmesi,araştırılması,yaygınlaştırılması yolunda çalışmalar yaparak sosyal yapımızın manevi dinamikleri yönünden güçlendirilmesine ve yeni nesillerin kendi medeniyetimiz ekseninde katkı sağlamak olacaktır."dedi.
 
Panele konuşmacı olarak katılan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Mustafa Özel, Kuran ve İnsan konulu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu gün insanlığın bilgi eksikliği yoktur davranış eksikliği vardır. Her Müslüman iyinin-kötünün yapması ve yapmaması gerekenlerin bilincindedir. Ancak salih amel dediğimiz pratik noktasında eksiklik ve sorun vardır.
 
Bizler günlük hayatımızda mutlaka uymamız gereken ilahi ilkelere dikkat etmeliyiz,Allah`ın bizden istediği helal ve haramlar konusunda takvalı olmaya özen göstermeliyiz.Takva ibadetleri içerisinde barındıran sosyal hayatın tümünü kapsayan sakınma ve davranış biçimidir" (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir