• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bingöl Valiliğinin Askeri Konvoya Saldırı Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Bingöl Valiliği`nden yapılan açıklamada, Elazığ Kabul ve Toplanma Merkezi`nden Van istikametine 1 üsteğmen, 27 silahlı emniyet personeli, 1 konvoy komutanı dahil 293 personelin sevkinin; Bingöl Tali Kabul ve Toplanma Merkezi`nde 126 personel bırakılmasının ardından, 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan konvoyda, zırhlı araçlar, elektronik karıştırma aracı, 1 ambulans ve 2 emniyet personelini taşıyan transit araçla yapıldığı belirtildi.

Saat 12.15 sıralarında Bingöl merkeze bağlı Kardeşler köyü mevkisindeki ormanlık arazi kesiminden, 3 No`lu otobüsün roket saldırısına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

\"Elazığ-Bingöl-Muş karayolu güzergahında konvoy öncesi menfezler dahil yolun kontrolü yapılmış, yolun emniyeti alınmış, ayrıca aynı güzergahta 6 BTR ve 4 Shortland zırhlı aracı ile yol emniyet ve kontrol devriyesi icra edilmiştir. Konvoy emniyet personeli ile teröristler arasında silahlı çatışma çıkmış, derhal bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanı ve emniyet personeli de çatışmaya dahil olmuştur. Bu esnada roket atışı ile isabet alan otobüs alev almış ve emniyet personeli, alev alan araçtan personeli tahliye etmiştir.

Roketli saldırının ilk anında 6 personel otobüste roket atışıyla 3 personel silahlı saldırı nedeniyle şehit olmuştur. Yaralı personel sayısı 70`tir.
Bölgede geniş çapta operasyonlara başlanmış olup, ayrıca adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.\" denildi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir