• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Bir Küstah Girişim de Fransa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyada Müslümanların büyük tepkisine neden olan ve çıkan olaylarda onlarca insanın hayatını kaybettiği `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmin internette yayınlanmasının ardından kriz çıkaracak bir gelişme de Fransa`da yaşandı.

HAZRETİ MUHAMMED KARİKATÜRLERİNİ BASTI

Haftalık mizah dergisi ``Charlie Hebdo`` yayımlanan son sayısında, Hazreti Muhammed`i tasvir ettiği iddia edilen karikatürleri bastı.

BAŞBAKAN "ONAYLAMIYORUM" DEDİ

Başbakan Jean-Marc Ayrault, söz konusu karikatürleri ``aşırı`` bulduğunu ve onaylamadığını söyledi.

Başbakanlık`tan yapılan yazılı açıklamada, ``mevcut konjonktür içinde başbakan bu tür aşırılıkları onaylamıyor ve herkesi sorumlu olmaya davet ediyor`` ifadesi kullanıldı.

``İfade özgürlüğünün, cumhuriyetin temel ilkelerinden birisi olduğu`` bildirilen açıklamada, ``bu özgürlüğün yasaların belirlediği sınırlar çerçevesinde kullanılması gerektiği`` görüşü savunuldu.

"DEĞERLERE SAYGI" VURGUSU

Açıklamada, ``laiklik ilkesi, hoşgörü değerleri ile din ve inanç özgürlüğüne saygının, cumhuriyet sözleşmesinin kalbinde yatan en önemli unsurlar olduğu`` ifade edildi.

Derginin yönetimi, ``ITele`` televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed`i tasvir ettikleri karikatürün daha önce yayınlanan karikatürlerden ``daha fazla tahrik edici olmadığı`` görüşünü savunarak, ``zaten basın özgürlüğü bir tahrik değil mi `` sorusunu yöneltti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir