• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Türkiye Genelinde Suriye Konferansları Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köklü Değişim Dergisi’nin 16 Eylül Pazar günü 15 ilde “Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapabiliriz?” adıyla düzenlemiş olduğu konferanslar yoğun katılımla gerçekleşti. Suriyeli halkının taleplerinin İslami olduğunun ve geri çevrilemeyeceğinin altının çizildiği konferanslarda, halkın bu taleplerini artık sembol hale gelen sloganlarıyla dile getirdiklerine vurgu yapıldı.

17 Konferans, Binlerce Katılımcı

Van, İstanbul, Adana, Ankara, Diyarbakır, Bursa, Urfa, Antep, Mersin, Adıyaman, Erzurum, Konya, Kocaeli, Yalova, Hatay illerinde ve toplam 17 konferansın düzenlendiği programa binlerce kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda, Suriye halkının ulusal çıkarların peşinde değil, İslami değerlerin ve ümmetin hassasiyeti doğrultusunda muhalefet gösterdiği ve zalim Esed yönetimini destekleyen Rusya, Çin gibi ülkelerin planlarının başarısız olacağı belirtildi.

Ercan Tekinbaş, Ahmed El-Ahmed-i, Osman Bahaş, Haluk Özdoğan, Adem Özköse , Ahmet Varol, Hanefi Yağmur, Muhammed Ali Tuluk, Aydın Usalp, Mahmur Kar gibi birçok konuşmacının katkıda bulunduğu programlarda sinevizyon gösterimi ile Suriye halkının yaşadığı trajedinin boyutları ve direnişçilerin onurlu mücadeleleri gözlen önüne serildi.

“Suriye Halkı Taleplerini Sloganlarıyla Gösteriyor”

Açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla İslami bir devrim talep eden Suriye halkının açtıkları yol sadece Suriyelilerin değil ümmetin dirilmesine sebep olacak bir vesile olduğunu ve bu hareketin ümmetin devrimi olduğu vurgusunun yapıldığı konuşmalarda, ancak direnenleri desteklemenin Allah’ın karşısında bir mazeret olabileceğinin altı çizildi.

 

“Suriye Halkı Rabb’im Allah Dediği İçin Katlediliyor”

Konuşmalarda ayrıca Esed diktasının zulmüne dikkat çekildi. Diyarbakır’da konuşmacı olan Aydın Usalp, Suriyeli direnişçilerin, Rabb’im Allah dediği için, Kur’an ve Sünnet’e bağlı oldukları için, resulümüz Hz. Muhammed’dir dediği için katledildiğini kaydetti.

Programlarda konuşma ve sinevizyon gösteriminin yanı sıra sloganlar atıldı ve Allah’tan Suriye halkının muzaffer olmasının niyaz edildiği toplu dualar okundu.

 

Hatay’daki Suriye Konferansına Engel
Köklü Değişim’in “Suriye Halkı Ne İstiyor, Biz Ne Yapmalıyız?” konferansı Hatay Reyhanlı’da engellendi.

Eşzamanlı olarak 15 ayrı ilde “Suriye Halkı Ne İstiyor, Biz Ne Yapmalıyız?” başlıklı konferans düzenleyen Köklü Değişim dergisinin Hatay Reyhanlı’da yapmayı hedeflediği konferans engellendi. Konuyla ilgili Köklü Değişim dergisi bir açıklama yaparak konferansın engellenmesini kınadı.

Hatay`daki Konferansımız Hukuksuz Bir Şekilde İptal Edildi!

Hatay Reyhanlı`da düzenlemeyi planladığımız "Suriye Halkı Ne İstiyor, Biz Ne Yapmalıyız?" başlıklı konferansımız Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından zorbaca engellendi. 

Reyhanlı bilindiği gibi daha önce Suriyeli mültecileri oradan kovmak isteyen, Esad`a destek veren bir grubun çeşitli etkinliklerine tanıklık etmişti. Onların Suriye`den kaçıp gelmek zorunda kalan mazlumlara bir darbe daha vurma ve sığınmacı misafirleri açta açıkta bırakma girişimleri  herhangi bir engellemeye takılmaksızın gerçekleşirken, Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek adına düzenlediğimiz konferansımız makul bir gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmiştir. 

KöklüDeğişim Dergisinin bugüne kadar düzenlemiş olduğu konferansların hiçbirinde en ufak bir üzücü hadise yaşanmamış, taşkınlık olmamış, şiddete ya da şiddeti çağrıştıran her hangi bir çağrı yapılmamışken güvenlik gerekçesiyle konferansın iptal edilmesi Reyhanlı Kaymakamlığının keyfi uygulamasından başka bir şey değildir.

Barış adı altında zalim, bebek katili Beşşar Esad`a destek verenlere meydanlar, caddeler, sokaklar açık iken mazlum Suriye halkının yanında olanlara maalesef her yer kapatılmıştır. İşte bu resim Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`nin Suriye konusundaki ikiyüzlü tavrının resmidir. 

Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü konferans bildirimini yaptığımız günden beri zorunlu olmayan bir takım resmi belgeleri bizden sanki zorunluymuş gibi talep etmiş, tüm bu belgeler düzenlenip sunulduğu, Cuma günü mesai saatinden önce herhangi bir sorun olmadığı teyit edildiği halde pazar günü konferanstan iki saat evvel konferans salonu emniyet güçleri tarafından etrafı çevrilip salon sahibine baskı yapılarak salon kapatılmıştır. Konferansın yaptırılmayacağını, ısrar edilmesi halinde müdahale edilip dağıtılacağını bildirmişlerdir. 

Bu zorbaca tavır Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin her fikrin açıklanabileceğini,bunun önünde hiçbir engelin bulunmadığını, devletin varlık sebebinin insanların bu en doğal hakkını güvence altına almak olduğunu söyleyenlerin maskelerini düşürmüştür. 

Baas rejimini destekleyip mazlum Suriye halkına ve masum mülteci Müslümanlara düşmanlık eden her tür düşünce en yüksek tonda seslendirilirken, mazlum Suriye halkının yanında olup, onların İslami devrimlerinin yanında olan Müslümanların sesleri ise bastırılmaya çalışılmaktadır. 

Kurulduğu günden bu güne kadar baskı, engelleme, yıldırma girişimlerinin her türlüsüyle mücadele eden KöklüDeğişimi tanıyan herkes bilir ki; biz bu tür zorbaca girişimlere asla boyun eğmeyiz. Söylenecek bir söz varsa da onu asla esirgemeyiz. 

Son olarak KöklüDeğişim Dergisi var olduğu müddetçe hakkı her platformda en yüksek tonda Türkiye`nin dört bir yanında haykırmaya devam edecektir. 

İlgili herkese duyurulur.

KöklüDeğişim Dergisi

ankara.jpg

istanbul.jpg

bursa.20120917143002.jpg

diyarbakir.jpg

adana.20120917143028.jpg

mersin.jpg

van.jpg

 

Haksözhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir