• DOLAR 32.488
  • EURO 34.549
  • ALTIN 2474.421
  • ...
"Hedefimiz kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Kalkınma Mahallesi'nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Kurum, "Ülkemizin, şehirlerimizin geleceği sizin ellerinizde. O yüzdendir ki sizlerle yapacağımız her proje geleceğimiz için çok önemli." dedi.

Kurum, kişi başı yeşil alan miktarını artırmayı da hedeflediklerine dikkati çekerek, "Hedefimiz çok kısa zamanda kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekare/kişiye çıkarmak. Bu çerçevede 81 ilimizde millet bahçesi projemiz var. En az bir olmak üzere her ilimizde millet bahçesi projesi yapıyoruz." dedi.

Trabzon'da bugüne kadar TOKİ tarafından bir milyar 300 bin liralık yatırım yapıldığını belirten Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

"7 bin 400 konut, 40 bin kapasiteli stadyum, sağlık merkezi, cami, hastane, kamu hizmet binası gibi muhtelif birçok iş yapıldı. AK Parti iktidarı döneminde Trabzon'a yaptığımız yatırım miktarı yaklaşık 5 milyar lira. Devam eden yatırımlarımızın tutarı da 513 milyon lira. Bakanlık olarak Trabzonlu vatandaşlarımızın ihtiyacı olan, bakanlık olarak bizi ilgilendiren her projenin Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde arkasındayız, yanındayız." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir