• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Suriye Sınırında Yoğun Çatışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Suriye`nin Rakka iline bağlı Tellebiyat ilçesinde muhalifler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Tellebiyat`ı ele geçirmek için saat 16.00 sularında saldırı başlatan muhalifler ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar devam ediyor.
 
Çatışmalardan kaçan ilçe halkı sınırı geçerek Türkiye`ye sığınırken sığınmacılar arasında çok sayıda yaralının da olduğu belirtiliyor.
 
Tellebiyat Sınır Kapısı`na saldıran muhaliflerin sınır kapısında bulunan Suriye bayrağını indirdikleri de gelen bilgiler arasında.
 
Akçakale`de Büyük Panik
Muhalifler ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar sırasında çok sayıda mermi Akçakale`de bulunan evlere isabet etti. Mermilerin isabet ettiği yerler arasında Akçakale Devlet Hastanesi ile çok sayıda okul da bulunuyor.
 
İlçeye ulaşan kurşunlar nedeniyle vatandaşlar büyük korku yaşarken Akçakale Belediyesi tarafından sık sık anonslar yapılarak vatandaşların dışarı çıkmaması isteniyor.
 
Çatışmalar sırasında Akçakale`ye ulaşan kurşunların elektrik tellerine isabet etmesi sonucu ilçe merkezinde elektrikler kesildi.
 
Bir Kadın ile Bir Çocuk Yaralandı
Çatışmalar sırasında evlerinin damında bulunan bir kadın ile bir çocuk Tellebiyat`tan gelen kurşunlarla yaralandı. Yaralı vatandaşlar Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
(İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir