• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Herkes Okula Onlar Çobanlık Yapmaya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`e bağlı Kayadağ köyünde oturan vatandaşlar, köylerinde okul olmadığından çocuklarını okula gönderemiyor. Köylerine en yakın okulun saatlerce yol çektiğini ifade eden vatandaşlar \"60 aylık çocukları bu kadar uzaklıktaki bir okula nasıl gönderebiliriz!\" diyerek sitemde bulunuyorlar.

 

Yetkililere seslenen köylüler, \"Ya köyümüze okul açın ya da taşımalı eğitim için gerekli altyapıyı hazırlayın!\"dediler.

 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan köy muhtarı Hikmet Özkan köylerine şuana kadar okul yapılmadığı gibi öğrenciler için servis de tahsis edilmediğini ifade ederek \"12 yılık zorunlu eğitim yasa tasarısını yapan mevcut sistem, maalesef bunu becerecek bir kadroya sahip değildir. Biz çocuğumuzu okula göndermek istediğimiz halde çocuklarımızın okula gitmesi için bir çalışma yapılmadı.\" İfadelerini kullandı.

 

Köylerinin merkezden kilometrelerce uzak olduğundan çocuklarını her gün okula götürüp getirme imkanlarının olmadığını belirten Özkan, \"İlk öğretim birinci sınıfa başlayan 60 aylık bir çocuğu annesinden ayırarak kilometrelerce uzaklıktaki bir okulda yatlı olarak okutmak imkansızdır. Çünkü o çocuk kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamayacak durumdadır. Geriye tek bir seçenek kalmıştır ya bu köylerimizi boşaltıp merkeze gidip çocuklarımızı okutacağız yada çocuklarımızı eğitimden mahrum bırakarak aile bütçesine katkı sağlamaları için onları çoban yapacağız. Maddi imkanlarımız iyi olmadığında merkeze gidip çocukları okutamıyoruz. Çocuklarımız elerinde ağaç parçasıyla dağda çobanlık yapmaktansa ellerinde kalem okulda tahsil görmelerini istiyoruz. Bunun için köyümüze bir derslik dahi olsa yapılmasını istiyoruz.\" (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir