• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Mustazaflar Hareketi Hollanda`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HOLLANDA - Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Said Şahin, Avrupa`daki Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderleriyle istişarelerde bulunmak için Avrupa`daki görüşmelerine devam ediyor.
 
Hollanda`nın Lahey kentinde Hicret Camii`nde gerçekleşen toplantı, yoğun katılımla gerçekleşti. İki bölümden oluşan toplantının birinci bölümü sohbet tarzında iken ikinci bölümü ise soru-cevap faslı şeklinde gerçekleşti.
 
Toplantıya katılanların gurbet diyarının hayatını çok iyi okuması gerektiğine vurgu yapan Şahin, "Gurbette olup asli yurdumuza döneceğimizi unutmamamız lazım. Gurbette çıkan asli vatanını unutmayıp çalışıp kazanırsa asli yurduna döndüğünde ailesi ile refah bir hayat sürer, ama çalışmaz gurbette zevk sefa peşine takılıp kazanmadan asli yurduna dönerse ailesi ile beraber rezil zelil bir hayat sürer. Onun için biz de asıl vatanımız olan ahiret yurdunu unutmayalım. Unutmayalım ki bu yerlerin zevk, sefa ve kültürüne uyup asli yurdumuzu heba etmeyelim." uyarısında bulundu.
 
Türkiye`nin yakın tarihindeki hukuksuzluklara atıfta bulunan Şahin, "Astılar, kestiler, zindanlara doldurdular, toplumdan uzaklaştırdılar, sürgün ettiler, tecrit ettiler, Kuran-ı yasakladırlar, camileri ahırlara çevirdiler, toplumu dini kaynaklardan uzaklaştırdılar ve on yıllar içinde insanları şeytanın istediği yollara sürüklediler. Yaşadığımız coğrafyanın tarihi tek başına bize örnek olarak yeter. Bu yüzden idare makamı çok önemlidir." dedi.
 
"Şartlar Oluşursa Ülkenin İdaresine Talip Olacağız"
Camia olarak kendileri için siyasete atılmanın şartlarının oluştuğunu ifade eden Şahin, "Bizler de siyasi bir hareket, siyasi bir parti olarak idare makamına talip olalım, idare üzerinde etkin olalım, siyaset aracını yeryüzünde hakkı tesis etmek için kullanalım. Elhamdülillah bu amaçla bir adım atıldı ve partileşecek seçimlere girilecek yerel-mahalli ve rabbim nasip ederse şartlar oluşursa tamamen ülkenin idaresine talip olacağız." dedi.
 
Mustazaf Der`in kapatılmasına tepki olarak düzenlenen kitlesel mitingde Mustazaflar Hareketi`nin ilan edildiğini hatırlatan Şahin, "Tabi bu Mustazaf Der`in kapatılmasıyla alelacele alınmış bir karar değildi. Bu yıllarca üzerinde görüşülmüş, çalışılmış ve dünya âlimlerinin bir kısmının görüşleri alınarak bu hareket olgunlaştırılmış ve zamanı gelince uygun bir duruma denk geldiği için belki Allah`ın bir muradı olarak bir kaç ay sonra ilan edilecek hareket, uygun atmosferin oluşmasıyla öne alınarak Mustazaf Der`e destek mitinginde Mustazaflar Hareketi ilan edildiğini" belirtti.
 
Amacımız Siyaseti İslam`a Hizmet Aracı Yapmaktır
Mustazaflar Hareketi`nin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ifade eden Şahin, "Önümüzdeki seçimlerin tarihinin öne alınma olasılığı kesin olduğundan Mustazaflar Hareketi`nin partileşme sureci de hızlandırılmıştır. Ama ikinci bir ihtimal partileşme seçimlere yetişmezse seçimlere bağımsız adaylarla girilecektir. Lakin partileşme muhakkak olacağından bu konudaki çalışmaların bir kısmı bitme aşamasındadır."ifadelerini kullandı.
 
Son olarak siyaset aracını uzun mesafeli olarak kullanmak istediklerini dile getiren Şahin, Hak üzerinde Hakka hizmet ederek Hakkı hâkim kılma niyetinde olduklarını belirtti.
 
İkinci bölümde sorulan soruları cevaplayan Şahin, amaçlarının "siyaseti İslam`a hizmet aracı kılmak" olduğunu ifade etti. Şahin ayırca, kuracakları partinin isim ve logosunun internet üzerinde başlatacakları yarışmayla belirleneceğini sözlerine ekledi.

(Yusuf Salihoğlu - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir